Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 17:40

Προς γενικό Lockdown: Ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Μητσοτάκης μαζί με Τσιόδρα

Γράφτηκε από την

Ο πρωθυπουργός θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με το σενάριο lockdown και στην Αττική ή και σε όλη τη χώρα να είναι πλέον πιθανό.

Ο πρωθυπουργός επίσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι όμως για λόγους ασφαλειας δεν θα είναι παρόντες στο Μαξίμου, αλλά θα συμμετάσχουν με ψηφιακό προφανώς τρόπο. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί νέα σύσκεψη με λοιμωξιολόγους και ότι υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για γενικό lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι και το ενδεχόμενο γενικού lockdown στην Αθήνα είχε τεθεί απο χθες στο τραπέζι, ενώ τα στοιχεία έδειχναν ότι το δρόμο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών θα ακολουθούσαν σύντομα Λάρισα, Ροδόπη και Δράμα.

Πρώτα όμως η κυβέρνηση σχεδίαζε να εφαρμόσει άλλα μέτρα όπως η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομο τα Σαββατοκύριακα.

Πληροφορίες ωστόσο ανέφεραν ότι σήμερα σημειώνεται ακόμη μεγαλύτερη εκτίναξη του αριθμού κρουσμάτων από το αναμενόμενο, γεγονός που δείχνει ότι η πανδημία προχωρά με ραγδαίο ρυθμό ενώ οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλούνται.

Έτσι παρόλο που ο κυβερνητικός εκπροσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα το πρωί υποστήριξε ότι δεν είμαστε κοντα σε lockdown στην Αττικη, καθώς εξάλλου στην κυβέρνηση υπήρχε διχογνωμία ( ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης χθες δήλωσε ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία), φαίνεται πως όλα τα σενάρια είναι πλέον στο τραπέζι. Και προφανώς τα δεδομένα άλλαξαν μετά την τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους

Πηγή: news247.gr