Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 13:30

Στ. Πέτσας: Η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται μέσα στις οικογένειες

Γράφτηκε από την
Στ. Πέτσας: Η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται μέσα στις οικογένειες

Στους κόλπους των οικογενειών συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επισημαίνοντας πως σχεδόν όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο κόκκινο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ηλικιακή ομάδα 40-65 ετών παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ ακολουθεί η ομάδα ηλικίας 19-39, που παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης.

Ο κορονοϊός στις αρχές Νοέμβρη πέρασε από τους 20άρηδες και 30άρηδες στις μεγαλύτερες ηλικίες, η εξάπλωσή του συνετηρείται στους κόλπους των οικογενειών, πρόσθεσε και τόνισε: Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας..

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα, σημειώνοντας πως το ΕΣΥ είναι υπό πίεση και η κυβέρνηση συνεχίζει να το στηρίζει.

Ήδη μετά τη ραγδαία αύξηση εισαγωγών, νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό άγγιξαν τα όριά τους, συνέχισε, εξηγώντας για την επίταξη κλινικών πως έγινε προσπάθεια για κοινά αποδεκτή λύση και όταν αυτό δεν ευοδώθηκε ακολούθησε η επίταξη.

«Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας μένει όρθιο χάρη στις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών, προσωπικού και διοικήσεων που δίνουν μάχες με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή. «Όλοι οι Έλληνες τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε» πρόσθεσε.

«Όλο το 2020 είναι αλλιώς» απάντησε ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς εάν θα είναι αλλιώς τα φετινά Χριστούγεννα. «Είναι στο χέρι του κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να γίνει ένας ήρωας απλώς τηρώντας τα μέτρα των ειδικών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER