Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 11:00

Βασίλης Κικίλιας: Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βασίλης Κικίλιας: Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά (Βίντεο)

Δεν πρέπει να μιλάμε, πλέον, με ημερομηνίες αλλά με βάση τα στοιχεία από την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, γεγονός, φυσικά, που θα κρίνει πότε θα γίνει η άρση του lockdown είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Open ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το αν θα περάσουμε τα Χριστούγεννα σε καραντίνα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υψηλό ιικό φορτίο, σημειώνοντας ότι παρά τις αντιξοότητες και τη συνεχή δοκιμασία, το ΕΣΥ λειτουργεί στο 100%, δίνοντας μια τεράστια μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό.

«Πέρα και πάνω απ' όλα είναι η δημόσια υγεία και να ξεπεράσουμε αυτήν την συγκλονιστική κρίση... Δεν έχω προτρέξει ποτέ να προκαταλάβω τις εξηγήσεις των επιστημόνων... Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά». Ο υπουργός έκανε λόγο για «συγκλονιστική προσπάθεια» του ΕΣΥ και σημείωσε: «Από 37 οι ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα έφτασαν τις 220».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας. «Το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει δώδεκα. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια. Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει η πόλη» σημείωσε.

«Δεν θα αφήσω κανέναν τόνισε να διασαλεύσει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους. Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega o πρόεδροw του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί είχε πει χαρακτηριστικά: «Ένας στους 4 είναι θετικός στον κορονοϊό, το επιδημιολογικό φορτίο που δέχεται η Δράμα είναι ιδιαίτερα αυξημένο και παρόλο που έγιναν κάποιες προσλήψεις, οι ανάγκες, οι οποίες είναι διαχρονικές, δεν έχουν καλυφθεί».

Για το εμβόλιο ο κ. Κικίλιας είπε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη την ίδια μέρα που θα πάνε στην Γερμανία ή την Πορτογαλία την ίδια μέρα θα φτάσουν και στην Ελλάδα.

 


NEWSLETTER