Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 18:53

Κατέθεσε ο βουλευτής Α. Λοβέρδος στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis

Γράφτηκε από την
Κατέθεσε ο βουλευτής Α. Λοβέρδος στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis

 

Στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση της Novartis κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα, επί 6,5 ώρες κατέθετε σήμερα ο κ. Λοβέρδος ενώπιον της ανακρίτριας χωρίς την παρουσία της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, μετά την κατά πλειοψηφία (3-2) απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες και κατηγορούμενους.

Στην 20σέλιδη περίπου κατάθεσή του ο κ. Λοβέρδος επικεντρώθηκε στην κατηγορία του δόλου στην υπόθεση της Novartis, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Ο κ. Λοβέρδος κατά την έξοδό του από τον 'Αρειο Πάγο, δήλωσε:

«Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER