Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 12:35

Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη: Δεν είναι ενός ανδρός αρχή ένα κόμμα (βίντεο)

Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη: Δεν είναι ενός ανδρός αρχή ένα κόμμα (βίντεο)

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη για ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Η θέση του για την αναγκαιότητα της Κεντροαριστεράς.

«Δεν είναι ενός ανδρός αρχή ένα κόμμα», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας ότι «όσοι βγαίνουμε και λέμε την άποψή μας που δεν αρέσει, δημιουργείται ζήτημα είτε διαγραφών, είτε απoπομπών».

«Πήγαμε σε εκλογές με αποφάσεις μόνο του προέδρου Στέφανου Κασελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ για το ενδεχόμενο ύπαρξης ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι όσες αποπομπές ή διαγραφές και να υπάρξουν θα προχωρήσει. Παράλληλα, επικαλέστηκε νέα δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 83% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλουν τον φορέα αυτό.

Υπενθυμίζοντας τις δύο αποπομπές του, από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο και την επομένη των ευρωεκλογών, όταν ενημερώθηκε εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε:

«Δεν έχει εκλεγεί μόνο ο Πρόεδρος. Από τη βάση έχουμε εκλεγεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Το κόμμα μας, όπως καλά γνωρίζετε, ήταν, είναι και θα είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, συνεπώς όσα συμβαίνουν, νομίζω ότι δεν έχουνε σχέση με αυτά τα οποία οφείλει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Επίσης όλοι γνωριζόμαστε, εγώ είμαι γεωπόνος, είμαι διδάκτορας Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο, διδάσκω στα πανεπιστήμια της χώρας από 25 χρονών. Καταθέτω πόθεν έσχες εδώ και 12 χρόνια από τη στιγμή που μπήκα στην πολιτική και είναι λιγότερα στο πόθεν έσχες από αυτά τα οποία είχα πριν 12 χρόνια.

Όταν αποφάσισα να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, για παράδειγμα πριν από έξι χρόνια, μένοντας σταθερός στις θέσεις που είχα πάντα γι αυτό το θέμα ανέλαβα πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Συνεπώς, ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας είναι τα μέγιστα στο κόμμα να τηρούνται και ποτέ δεν θα μπω στη διαδικασία διαπραγμάτευσης απόψεων και θέσεων και αυτή τη στιγμή καλώ, επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική στο κόμμα.

Αυτό που είπα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιμένω θα έπρεπε να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε τη βάση να τη βάλουμε μπροστά να αποφασίσει και να μη φοβόμαστε το 80% των πολιτών», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθυμίζοντας ότι το γαλλικό μέτωπο έγινε με συμφωνία κορυφής.

Περισσότερα στο news247.gr