Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 14:11

Μιχάλης Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Μιχάλης Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε σήμερα ο Μιχάλης Κατρίνης.

Με δήλωσή του μάλιστα ο βουλευτής Ηλείας υπέβαλε και την παραίτησή του από τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.

Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση.

Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε νωρίτερα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος αναφέρει ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι' αυτόν θα αγωνιστώ».

Πρόσθεσε ότι θέτει όλες της τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού και κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του.

Η κ. Αποστολάκη ανέφερε ακόμη ότι η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

«Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν» τόνισε και συμπλήρωσε: «Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία».