Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 21:27

Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Να πάμε το συντομότερο σε εκλογές

Γράφτηκε από την
Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Να πάμε το συντομότερο σε εκλογές

Ο πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης και ζήτησε η ημερομηνία των εκλογών να επισπευθεί - Θα ασκήσω τα καθήκοντά μου ώστε να μην υπάρξει διακινδύνευση ως προς τις υποχρεώσεις της συμφωνίας, απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά το διάγγελμά του στον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός για να καταθέσει την παραίτησή του: Όπως γνωρίζετε εχθές και σήμερα είναι σημαντική μέρα, είπε στον κύριο Παυλόπουλο. «Εχθές ολοκληρώθηκε η συμφωνία και σήμερα εκταμιεύθηκε η δόση. Αποκαταστάθηκε η οικονομική σταθερότητα, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την απόφασή του να προσφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού και συνέχισε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Ήρθα λοιπόν να σας υποβάλω την παραίτηση της κυβέρνησης. Να πάμε το συντομότερο δυνατό σε μια εκλογική διαδικασία ώστε ο ελληνικός λαός να κρίνει το πώς θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση».

«Σας καταθέτω την εντολή που θα μου δώσετε», είπε ο κύριος Τσίπρας, εννοώντας την διερευνητική εντολή του Ιανουαρίου, και ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να πάμε σε σύντομη διαδικασία. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης που θα λάβει την εμπιστοσύνη της παρούσας Βουλής αλλά ούτε και για τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης «για να προχωρήσουμε» και κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να ορίσουμε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν εκ των τριών επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.

Παυλόπουλος προς Τσίπρα: Να είστε βέβαιος ότι θα ασκήσω στο ακέραιο τα καθήκοντά μου τηρώντας το Σύνταγμα, ώστε να μην υπάρξει διακινδύνευση ως προς τις υποχρεώσεις της συμφωνίας και ως προς την ασφαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Να είστε σίγουρος γι'αυτό, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER