Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 11:13

Αλ. Τσίπρας: "Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβέρνηση συνεργασίας"

Γράφτηκε από την
Αλ. Τσίπρας: "Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβέρνηση συνεργασίας"

«Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και μεγάλες αλλαγές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον «Σκάι», αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι αν επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα κυβερνήσει με τους καλύτερους, με έντιμους και τους ικανότερους, ακόμη και αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ , όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι,  δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα ΄λεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του στη Realnews, ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του καταλόγισε «υποκρισία» και τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ.

«Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ.Μεϊμαράκης, όταν πολιτικά, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει "ψευτράκο", "πονηρούλη" και "πολιτικό αγύρτη"; Πως είναι δυνατό να λέει ότι θέλει να με έχει πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε ακόμα και με εμένα πρωθυπουργό; Αυτό είναι υποκρισία», είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αν είμαι "ψευτράκος", αν είμαι "πονηρούλης", αν είμαι "πολιτικός αγύρτης", αν "κατέστρεψα" τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει δεν το θέλει. Το λέει γιατί έχει ένα στόχο να περάσει το μήνυμα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, όλοι είναι το ίδιο. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει. Δεν υπάρχει και το ξέρουνε όλοι δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας, διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία η Ν.Δ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», τόνισε ο κ.Τσίπρας. 

Για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Τσίπρας είπε ότι «η κ. Γεννηματά δεν φέρει όλες τις αμαρτίες του κόμματός της , αλλά επανέλαβε ότι έχει «βαρίδια», από τα οποία την έχει καλέσει να απαλλαγεί, όπως τον κ. Βενιζέλο».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε πως το κόμμα που θα έρθει πρώτο αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή, θα είναι πολύ κοντά σε αυτή και, άρα, θα σχηματισθεί κυβέρνηση. «Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, χρειάζεται σταθερότητα, ο τόπος χρειάζεται, όμως και μεγάλες αλλαγές και τομές. Νομίζω ότι όχι απλά το εγγυώμαι, αλλά ξέρω και πως θα τα κάνω. Θα κυβερνήσουμε με τους έντιμους ανθρώπους, θα κυβερνήσουμε με τους καλύτερους. Εχω πλέον εμπειρία, γνωρίζω και τα λάθη μου. Η απόφαση μου είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει τους καλύτερους ακόμα και αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και πρόσθεσε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με σταθερό ιδεολογικό πλαίσιο, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε κόμμα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από συμφέρον της Ελλάδας, προχωράμε με βήμα σταθερό , σε στέρεο έδαφος, είμαστε πιο έμπειροι, τα βήματα που κάνω είναι σίγουρα», είπε ο κ. Τσίπρας. Για την «Λαική Ενότητα» που δημιουργήθηκε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δραπέτευσαν από την ευθύνη» για να φτιάξουν το δικό τους κόμμα και να μην λερώσουν τα χέρια τους.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος του Grexit, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑς είπε ότι «τα δύσκολα πέρασαν, έχουμε μια συμφωνία και πατάμε σε στέρεο έδαφος και αν εφαρμόσουμε σωστά τη συμφωνία θα φύγουμε από αυτή την κατάσταση».

Για το δημοψήφισμα είπε ότι δεν το μετάνοιωσε ούτε για μια στιγμή, παρά το γεγονός, όπως είπε,ότι προκάλεσε την αντεκδίκηση των εταίρων.Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι τον στηρίζει η οικογένειά του, αλλά , σημείωσε, τον στηρίζει κυρίως η αίσθηση ότι η εξουσία είναι εφήμερη και πρόσθεσε ότι δεν ένοιωσε ποτέ ότι βρίσκεται στην κορυφή του Ολύμπου, αλλά κυρίως,ανέφερε, έχει ήσυχη την συνείδησή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER