Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 12:41

Γεννηματά: "Ας προσγειωθεί επιτέλους στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας"

Γράφτηκε από την
Γεννηματά: "Ας προσγειωθεί επιτέλους στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας"

Κάλεσμα προς τον Αλέξη Τσίπρα να προσγειωθεί και να συμβάλει στην αναγκαία πολιτική συνεννόηση όλων των δυνάμεων μετά τις εκλογές απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής η κ. Γεννηματά σημειώνει: «Η χωρα χρειάζεται μια σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που υπερβαίνουν το νέο τριετές μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Αυτές είναι οι ανάγκες της χώρας. Όποιος τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά, ας έρθει να τα συζητήσουμε. Αλλά ας μην ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ πρόθυμο εταίρο γιατί θα διαψευσθούν. Πάθαμε και μάθαμε! Δεν θα γίνουμε ουρά ή άλλοθι για κανέναν» λέει απαντώντας και στο νεύμα συνεργασίας του κ. Τσίπρα.

Για τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ λέει ότι δεν είναι κάτι ευκαιριακό, ούτε αποκλειστικά εκλογικό. «Είναι το πρώτο βήμα για την ενοποίηση και μετεξέλιξη του ευρύτερου πολιτικού χώρου της Κεντροαριστεράς» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Ερωτηθείσα γιατί το διετές φλερτ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν είχε νωρίτερα αυτή την ευτυχή κατάληξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει την εξήγηση ότι δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες, «ο κόσμος της Κεντροαριστεράς δεν είχε ίσως συνειδητοποιήσει την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ υπογραμμίζει: «Το ρήγμα παραμονές των προηγούμενων εκλογών πλήγωσε την παράταξη και προκάλεσε ένα σοβαρό τραύμα. Η απόφαση για μη κάθοδο του κ. Παπανδρέου σε αυτές τις εκλογές διευκολύνει στην περαιτέρω ενότητα της παράταξης σε επίπεδο στελεχών και κυρίως της βάσης του ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει ξανά στο κοινό μας σπίτι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Γεννηματά λέει για τον Αλέξη Τσίπρα: «Για τη σοσιαλδημοκρατία ας μη μιλά ο κ. Τσίπρας. Δεν πείθει ούτε ως λαθρεπιβάτης της». 

ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER