Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 13:31

Με την κατάθεση του Π. Σεϊρλή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Γράφτηκε από την
Με την κατάθεση του Π. Σεϊρλή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

 Με την εξέταση του μάρτυρα κατηγορητηρίου Παύλου Σεϊρλή από συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, κ. Ρουμπέκας κατά την υποβολή ερωτήσεων στον μάρτυρα, φίλο του 34χρονου μουσικού, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του.

 

Ο κ.Ρουμπεκας υπέβαλε πολλές ερωτήσεις για το αν ο Φύσσας κάπνιζε πολύ και αν το επίμαχο βράδυ είχε πιεί πολύ. Ο κ.Σεϊρλής απάντησε πως ο φίλος του ήταν νηφαλιος εκείνο το βράδυ. Ο συνήγορος ρώτησε επίσης πως εξηγεί ο μάρτυρας τη μαχαιριά στον μηρό του θύματος αφού «λέτε τον Ρουπακια επαγγελματία δολοφόνο;». «Εξηγείται, υπάρχει εξήγηση. Ήθελε να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία» απάντησε ο Π. Σεϊρλής.  

Με την έναρξη της διαδικασίας, η Πολιτική Αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο πως με την απόρριψη του αιτήματος για προβολή βίντεο από τη δικογραφία κατά την εξέταση των μαρτυρων, όπως και αυτού για μαγνητοφωνηση των πρακτικών, «εμποδίζεται η βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας».

Οι συνήγοροι των θυμάτων έκαναν επίσης λόγο για περιορισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημοσιότητας της δίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER