Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 15:34

Μύδροι Βενιζέλου κατά του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

Γράφτηκε από την
Μύδροι Βενιζέλου κατά του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ

Η κυβέρνηση εκβιάζει τα κανάλια και παραβιάζει κραυγαλέα το Σύνταγμα καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Την απόλυτη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και εκβιάζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς θέλοντας να προσκαλέσει νέους παίκτες στο τηλεοπτικό πεδίο.

«Ώσπου να έρθουν τα νέα τζάκια απειλούνται οι υπάρχουσες επιχειρήσεις» είπε ο κ. Βενιζέλος και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το νομοσχέδιο ως όχημα εκβιασμού των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών και συναλλαγής.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει το Σύνταγμα σε πέντε βασικές προβλέψεις του. Ειδικότερα, χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις προβλέψεις που αφορούν:

α) την ονομαστικοποίηση των μετοχών,

β) τον καθορισμό συγκεκριμένου αριθμού αδειών

γ) τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ,

δ) τον καθορισμό του κατώτατου τιμήματος ανά άδεια

ε) την έλλειψη πρόνοιας για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις των ΜΜΕ που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο και τους εργαζόμενους.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε μάλιστα λόγο για «μεγάλες αντισυνταγματικότητες» του νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου λειτουργούν ως μηχανισμός εκβιασμού, αδιαφάνειας και διαπλοκής. «Εξυπηρετείτε συμφέροντα αδιαφανή» τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος και κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει τον κανόνα της πολυφωνίας. «Γιατί μας φοβίζουν οι πολλές άδειες;» διερωτήθηκε. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η αγορά και η οικονομική λογική αποφασίζουν για το ποιός θα επιβιώσει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε σε εξαιρετικά έντονο ύφος κατά της κυβέρνησης. Ξεπέρασε, μάλιστα, τον χρόνο ομιλίας του με αποτέλεσμα να τον καλέσει επανειλημμένα ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης να ολοκληρώσει.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER