Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 14:10

Πανούσης: "Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει"

Γράφτηκε από την
Πανούσης: "Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει"

«Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την έξοδο του από το γραφείο της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Ο κ. Πανούσης μετέβη στο γραφείο της κ. Ράικου, μετά τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Ο κ. Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός: «Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Να σημειωθεί ότι η κλήση του κ. Πανούση στην εισαγγελέα Διαφθοράς δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός παρέδωσε στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Νίκος Παρασκευόπουλος: «Ευτύχημα ότι ο κ. Πανούσης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές. Έχω κι εγώ δεχθεί απειλές που δεν μου έφεραν ανησυχία»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, αναφέρθηκε σε όσα έχει επισημάνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, περί απειλών και περί διαφωνίας του ως προς την είσοδο αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τις δηλώσεις του κ. Πανούση, «δεν μπορώ να ξεχωρίσω πού είναι ισχυρισμοί του, πού είναι η πολιτική εκτίμησή του, πού είναι η φωνή του εγκληματολόγου» και προσέθεσε: Το ευτύχημα είναι ότι απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές με μηνύματα και έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που το έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές αλλά όχι δημόσια. Οι απειλές, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, «δεν μου έφεραν ανησυχία, υπάρχει φύλαξη και επαφίεμαι στην ασφάλεια που έχω». Ακόμα, διευκρίνισε ότι οι απειλές που δέχεται δεν έχουν αξιόπιστο ονοματεπώνυμο.

Σχετικά με το περιστατικό που περιγράφει ο κ. Πανούσης σε συνέντευξη Τύπου, ότι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στις φυλακές Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είναι αληθινό το περιστατικό που περιγράφεται, αλλά όχι όπως το λέει ο κ. Πανούσης. Για το περιστατικό αυτό είχαν ενοχοποιηθεί από ιστοσελίδα κ.λπ., τόσο ο κ. Πανούσης όσο και ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι τα αστυνομικά όργανα, εάν το κρίνουν, μπορεί να μπαίνουν στις φυλακές κατόπιν άδειας του εισαγγελέα, χωρίς να υπάρχει ανάμειξη ή εντολή τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Τα θέματα που θέτουν οι καταγγελίες Πανούση πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα» δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης

«Τα θέματα που θέτουν οι καταγγελίες Πανούση πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει «να καταθέσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του στις αρμόδιες Αρχές- δικαστικές, αστυνομικές, οικονομικές- οι αρχές αυτές να κάνουν τη δουλειά τους και να ενημερωθεί αρμοδίως ο ελληνικός λαός».

«Μέχρι τότε, όσοι δεν έχουμε γνώση αυτών των στοιχείων, ούτε αρμοδιότητα, να μην κάνουμε δηλώσεις και να αποφύγουμε τον πειρασμό να βάλουμε και αυτό το θέμα σε ένα γαϊτανάκι εμπρηστικής μικροκομματικής αντιπαράθεσης», πρόσθεσε

«Θρίλερ που επισκιάζει και τον νέο Τζέιμς Μποντ», χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Πανούση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος 

 

«Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς», ανέφερε o αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση περί απειλών σε βάρος του -ακόμη και «από πολιτικούς που έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μιλώντας στο Mega για «σκοτεινό θρίλερ», ο κ. Βαρεμένος διερωτήθηκε γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας όσο ο κ. Πανούσης ήταν υπουργός, ενώ έκανε λόγο για «χορό των πρώην»:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι ένας υπουργός, ο οποίος γνωρίζει ότι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, όσο είναι υπουργός, έχουν σχέση με τον τρομοκρατία και το αφήνει να περάσει έτσι... Μπορεί να υπάρχει κάτι... Και όταν μπαίνει θέμα κινδύνου ζωής που θέτει ο κ. Πανούσης, τότε αλίμονο. Αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά όπως εκτυλίσσονται. Και επειδή η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εγώ δεν θέλω να ξεχαστώ με ένα θρίλερ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER