Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 14:45

Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αγωγό ΤΑΡ προαναγγέλλει ο Π. Σκουρλέτης

Γράφτηκε από την
Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αγωγό ΤΑΡ προαναγγέλλει ο Π. Σκουρλέτης

Υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην όδευση του αγωγού ΤΑΡ, ενώ προωθείται και η κοινοποίηση Εξαίρεσης Κρατικής Ενίσχυσης, στις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με αντιπροσωπεία της εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline AG».

Μετά τη διευθέτηση των συγκεκριμένων ζητημάτων, επισημαίνει το ΥΠΕΝ, είναι εφικτή η επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η μετάβαση στις επόμενες φάσεις του έργου και να ξεκινήσει η κατασκευή του στο ελληνικό τμήμα, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε στη συνάντηση ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TAP είναι έργο στρατηγικής σημασίας για την πολλαπλότητα των ενεργειακών πηγών και θέτει τις βάσεις για την αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα εξασφαλίζει οφέλη που θα αποτυπωθούν στην πραγματική οικονομία με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε τοπικό επίπεδο και με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην κατασκευαστική διαδικασία του αγωγού. Επιβεβαιώνεται επίσης, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ επενδύσεων που, ταυτόχρονα με την ικανοποίηση των επιχειρηματικών προσδοκιών, θα εξαντλούν τα περιθώρια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του τόπου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER