Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 21:28

Καμμένος: "Ο προϋπολογισμός είναι προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης"

Γράφτηκε από την
Καμμένος: "Ο προϋπολογισμός είναι προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης"

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι «προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης» και «φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2016.

«Η κυβέρνηση κατάφερε, μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις και πόλεμο από τα ΜΜΕ, απέναντι ανθρώπους που έπρεπε ήδη να έχουν προφυλακιστεί, να προχωρήσει σε μια συμφωνία που φέρνει διέξοδο στην κρίση» είπε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.

Υποστήριξε επίσης ότι ο προϋπολογισμός μειώνει κατά 5 δισ. ευρώ τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, συγκριτικά με τα «μυστικά μέτρα» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιτέθηκε δε στη ΝΔ, λέγοντας ότι οι βουλευτές της απουσιάζουν από τη συζήτηση, και δήλωσε πως «η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν υπάρχει».

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία δίνει άφεση αμαρτιών;» διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για σύστημα εργολάβων και καναλαρχών.

Κατηγόρησε επίσης το Ποτάμι και το Κόμμα Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι υποστηρίζουν το πρόγραμμα PSI, για το οποίο «πρέπει να ανοίξει ο φάκελος» ως προς τις επιπτώσεις στο δημόσιο χρέος.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως «δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σας, 153 ψήφοι είναι αρκετές».

«Μακάρι πάντως να δίνατε ψήφο εμποστοσύνης και να στηρίζατε την κυβέρνηση σε θέματα εθνικής Άμυνας» είπε.

Ο κ. Καμμένος διαμαρτυρήθηκε επίσης για τις περικοπές των προηγούμενων ετών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του οποίου υπεραμύνθηκε το έργο. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές για τους στρατιωτικούς.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER