Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 17:41

Μιχαλολιάκος: Στις επόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν

Γράφτηκε από την
Μιχαλολιάκος: Στις επόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν

Δηλώσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο Bankingnews.gr.



"Αν υπάρξουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο 25% κάπου εκεί κοντά και η ΝΔ και μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε συγκυβέρνηση. Η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από την πατριωτική και λαϊκή δεξιά και με την νίκη Μητσοτάκη στην ηγεσία θα μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα του νεοφιλελεύθερου κέντρου" αναφέρει σε δηλώσεις του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στο bankingnews.gr.

Ρωτήσαμε τον κ. Μιχαλολιάκο πώς εκτιμάει το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΝΔ και τι επίδραση θα έχει η νίκη Μητσοτάκη στην Χρυσή Αυγή αλλά και ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα:

«Η ΝΔ δεν είναι πλέον το παραδοσιακό αστικό δεξιό κόμμα που ισχυροποιήθηκε πάνω στα εθνικά και πατριωτικά ιδεώδη. Η ΝΔ εκπροσωπεί το νεοφιλελεύθερο κέντρο, έχει χάσει κάθε επαφή με τις ρίζες της. Η ΝΔ εκριζώθηκε ιδεολογικά, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που από αριστερό κόμμα έγινε μνημονιακό κόμμα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικά ιδεολογικά αφηγήματα έχουν συγκλίνει σε μια νέα πολιτική στάση είναι οπαδοί του μνημονίου, δεν βλέπουν άλλη λύση πέραν από την λιτότητα. Η νίκη Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ θεωρώ ότι είναι Πύρρειος, καθώς η διαφορά από τον Μειμαράκη, τον έτερο διεκδικητή, ήταν οριακή. Να θυμίσω ότι η ΝΔ είχε λάβει πάνω από 1,5 εκατ. ψήφους και στις εκλογές που προκηρύχτηκαν για την ηγεσία της ΝΔ ο Μητσοτάκης έλαβε 170-175 χιλιάδες ψήφους. Οι απόψεις και οι θέσεις Μητσοτάκη αποτελούν μειοψηφικό και όχι πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ΝΔ.

Συν τοις άλλοις το παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Siemens και τον Χριστοφοράκο αλλά και οι άριστες επαφές που διατηρεί με τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη θα χρησιμοποιηθεί από τους πολιτικούς αντιπάλους. Μου προκάλεσε εντύπωση ότι τα μέσα ενημέρωσης Μπόμπολα και Ψυχάρη με ενθουσιασμό δέχθηκαν την νίκη Μητσοτάκη, αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα τα αγγίξουν για μια ακόμη φορά. Για το ΕΣΡ π.χ. θα δείτε ότι στο τέλος κωλυσιεργώντας θα περάσουν από την πίσω πόρτα τις θέσεις των καναλαρχών. Τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν θα αλλάξει, γιατί και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα κάνουν συμφωνίες με τους καναλάρχες.

Ακόμη και αν κάποιοι προσπεράσουν όλα αυτά, το ερώτημα είναι ποιο είναι το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη. Υποστηρίζει ένθερμα το μνημόνιο και ταυτόχρονα δεν διαφοροποιείται από τον πυρήνα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης ως ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε τι διαφέρουν αφού και τα δύο κόμματα έχουν στηρίξει καθοριστικά και καταλυτικά το μνημόνιο;»

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η νέα ΝΔ με τον Μητσοτάκη θα διεμβολίσει το κέντρο, ενώ μάλλον θα χάσει μέρος των αυτοπροσδιοριζόμενων ως δεξιών, ρωτήσαμε τον Ν Μιχαλολιάκο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κοιτάει προς τα δεξιά του. Η πραγματική δεξιά έχει αποχωρήσει από την ΝΔ και έχει στραφεί στην Χρυσή Αυγή που θα βγει ενδυναμωμένη. Ως προς το Κέντρο δεν αποκλείω όντως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων να δεχθούν πίεση από τον Μητσοτάκη. Το κέντρο μπορεί να το διεμβολίσει με μεγαλύτερη άνεση ο Μητσοτάκης. Ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ όμως θα επηρεάσει. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το 35% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστές, μπολσεβίκοι και άλλες κομμουνιστικές συνιστώσες».

Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και εκλογές το 2016;

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής προέβη στην εξής εκτίμηση «η ΝΔ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να καταψηφίσει το μνημόνιο στις 14 Αυγούστου του 2015. Δεν το έπραξε άρα είναι ένα αμιγώς μνημονιακό κόμμα που επικαλείται την κοινωνία, τιμωρώντας την κοινωνία με τα χειρότερα μέτρα λιτότητας. Για το 2016 δεν θα απέκλεια εκλογές, όχι άμεσα αλλά προς το τέλος, όμως αν γίνουν εκλογές θεωρώ ότι ο Τσίπρας θα κερδίσει τον Μητσοτάκη γιατί και οι δύο είναι μνημονιακοί άρα δεν διαφέρουν, ενώ ο Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα ότι ελέγχει τις ομάδες των αριστεριστών που κατέστρεψαν επί πολλά χρόνια την Αθήνα με τα σχεδιασμένα επεισόδια εκτροπής.

Αν υπάρξουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο 25%, κάπου εκεί κοντά και η ΝΔ και μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε συγκυβέρνηση. Συγκυβέρνηση από την παρούσα Βουλή δεν βλέπω, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ με νέα Βουλή μετά από εκλογές δεν θα το απέκλεια» κατέληξε ο Ν. Μιχαλολιάκος.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER