Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 19:48

Κατηγορηματικά απορρίπτουν οι δικηγόροι το νέο Ασφαλιστικό

Γράφτηκε από την
Κατηγορηματικά απορρίπτουν οι δικηγόροι το νέο Ασφαλιστικό

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας γνωστοποίησε το περιεχόμενο του ψηφίσματος που επέδωσε σήμερα στην αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η Ολομέλεια επισημαίνει ότι «σύσσωμο το δικηγορικό σώμα απορρίπτει κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα» και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρει τα εξής:

«Σύσσωμο το δικηγορικό σώμα απορρίπτει κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα. Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

Οι δικηγόροι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματος.

Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται, θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER