Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 21:13

Μητσοτάκης: "Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος"

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης: "Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος"

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι πρόκειται για την πιο επιβλαβή κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδος.

«Η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ ανησυχητική, η κοινωνία βράζει, η οικονομία βυθίζεται, η χώρα κινδυνεύει να μεταβληθεί σε απέραντο καταυλισμό εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως χρειάζεται οι πολιτικοί να ενώνουν, να προχωρούν με σοβαρό σχέδιο και να μην προκαλούν.

«Εσείς έχετε επιλέξει να κάνετε το εντελώς ανάποδο. Έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση σε ένα χρόνο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε ότι το αίτημα της κυβέρνησης δεν είναι για πρόσκληση σε διάλογο αλλά συνιστά πρόκληση για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

«'Ακουσα την ανάλυσή σας για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε; Ή μήπως ήταν βιώσιμο και με τις δικές σας παρεμβάσεις δεν έγινε;», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε ότι στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας έκανε προσωπικές επιθέσεις και δίχασε τους Έλληνες.

«Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Μας πάτε πίσω σε εποχές διχασμού. Η επιλογή είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας, των δίκαιων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε ενώ παραδέχτηκε ότι επί τρεις δεκαετίες κυβερνήσεις, κόμματα και πολίτες δεν είδαν το πρόβλημα που ερχόταν.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τη στάση του κυβερνώντος κόμματος για το θέμα στο παρελθόν.

«Μην παριστάνετε ότι δεν έχετε ευθύνη. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Σύνταγμα ήταν για να αποδοκιμαστεί το σχέδιο Γιαννίτση. Η ηγεσία τότε του Συνασπισμού ήταν οι πρώτοι καταγγέλλοντες», είπε συγκεκριμένα ενώ σημείωσε ότι επί ΝΔ υπήρξαν σημαντικές, όπως είπε, μεταρρυθμίσεις όπως ο νόμος Σιούφα και ο νόμος Πετραλιά.

«Στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε ανάγκη μείωσης κύριων συντάξεων και δεν είχε ζητηθεί από την τρόικα», είπε και κατέθεσε στα πρακτικά αναλογιστική μελέτη που είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και επιβεβαίωνε ότι το ασφαλιστικό εκπλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι τα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ από παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό δημιουργήθηκαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης.

Σχετικά με την άρνηση από την πλευρά των αγροτών να προσέλθουν σε διάλογο, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει εκείνος στα τρακτέρ.

«Να μιλήσετε μαζί τους όπως το κάνατε στο παρελθόν και τους τάζατε», είπε επ' αυτού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της τραβάει την Ελλάδα πίσω.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είπε ότι είναι πρόχειρο, μη κοστολογημένο και στην ουσία πρόκειται για αποσπασματικό μπάλωμα για να δραπετεύσει η κυβέρνηση από τις ευθύνες της.

«Το μόνο που θα πετυχαίνετε είναι η αύξηση της φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας», συνέχισε ενώ επανέλαβε πως τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ είναι πρόβλημα που η κυβέρνηση δημιούργησε και εκείνη πρέπει να λύσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός αξιακού πλαισίου για το ασφαλιστικό που θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν αρκούν για να κλείσει η τρύπα του 1,8 δισ. ευρώ.

Τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν πρόσθετοι πόροι από στοχευμένες περικοπές δαπανών και αφού επιδοκίμασε την αναφορά του πρωθυπουργού στην ανάγκη για ισοδύναμα μέτρα, τον επέκρινε που δεν ανέφερε κανένα.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις που ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα στο δημόσιο σημειώνοντας ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες στρεβλώσεις.

«Τον αντέχετε αυτό τον διάλογο; Ή φοβάστε αντιδράσεις από συντρόφους, συγγενείς και φίλους;», είπε και αναρωτήθηκε «πως θα ένιωθαν οι αγωνιστές της αριστεράς να έβλεπαν τα εγγόνια τους να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων τους για μια θέση μετακλητού στο δημόσιο».

«Είστε υπό κατάρρευση. Εγκαταλείψτε το σχέδιο σας. Εύχομαι να υιοθετήσετε μια άλλη δημιουργική αντίληψη για την οικονομία της χώρας. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε τις ώρες του καλοκαιριού του 2015. Σας ζητώ να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητα που δημιουργήσατε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απευθυνόμενος τέλος σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα με το τι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν, διαβεβαίωσε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση όπως το πετυχαίνουν οι Κύπριοι με προϋπόθεση μια δίκαιη, κοινωνική, ρεαλιστική συμφωνία.

«Να βάλουμε όλοι πλάτη. Μόνο με σχέδιο, αλήθεια και όχι με ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER