Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 14:21

Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους του Αιγαίου ζητούν 18 ευρωβουλευτές

Γράφτηκε από την
Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους του Αιγαίου ζητούν 18 ευρωβουλευτές

Την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα των κατοίκων του Αιγαίου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, εξέφρασαν 18 Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές από 5 διαφορετικές πολιτικές ομάδες, με επιστολή που έστειλαν στη νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Οι ευρωβουλευτές, καλούν την Επιτροπή να εξετάσει την υποψηφιότητα, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και να τιμήσουν τους κατοίκους της περιοχής του Αιγαίου.

Την πρωτοβουλία της επιστολής, είχε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και με το περιεχόμενό της, οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν τις ανιδιοτελείς θυσίες των κατοίκων του Αιγαίου κατά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης τους τελευταίους μήνες, καλώντας την Επιτροπή να τους τιμήσει με το σπουδαίο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής με τα ονόματα των Ευρωβουλευτών που τη συνυπέγραψαν:

"Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, γίναμε μάρτυρες της ανθρωπιστικής κρίσης την οποία εκατομμύρια Σύριοι πολίτες αντιμετωπίζουν. Η δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη ήταν μια εξέλιξη που μας βρήκε όλους απροετοίμαστους. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν πραγματικά, αποδεικνύοντας ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου έλαβαν γνώση της δυστυχίας των προσφύγων και, δίχως δεύτερες σκέψεις, στάθηκαν δίπλα τους. Οι καθημερινές εικόνες των κατοίκων να βουτούν στα παγωμένα νερά για να σώσουν αθώες ψυχές δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους. Η ειλικρίνεια και η ηρωική τους αυτοθυσία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στην πρόσφατη πρωτοβουλία που έλαβε χώρα στο διαδίκτυο, προτείνοντας τους νησιώτες κατοίκους του Αιγαίου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Σας καλούμε να εξετάσετε αυτή την υποψηφιότητα και, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης, να τιμήσετε τους κατοίκους της περιοχής του Αιγαίου με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων".

   Με τιμή,

   Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

   Χρυσόγονος Κώστας, GUE/NGL Group

   Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισάβετ, EPP Group

   Ζαγοράκης Θεόδωρος, EPP Group

   Κεφαλογιάννης Μανώλης, EPP Group

   Κούνεβα Κωνσταντίνα, GUE/NGL Group

   Κούλογλου Στέλιος, GUE/NGL Group

   Κύρτσος Γεώργιος, EPP Group

   Μαυρίδης Κώστας, S&D Group

   Παπαδάκης Δημήτρης, S&D Group

   Παπαδημούλης Δημήτριος, GUE/NGL Group

   Σπυράκη Μαρία, EPP Group

   Συλικιώτης Νεοκλής, GUE/NGL Group

   Χουντής Νικόλαος, GUE/NGL Group

   Χριστοφόρου Λευτέρης, EPP Group

   Lambert Jean, Greens/European Free Alliance Group

   Sant Alfred, S&D Group

   Faria José Inacio, ALDE Group

   Zimmer Gabriele, GUE/NGL Group


NEWSLETTER