Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 22:19

Υπερψηφίστηκε με 153 "ναι" η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Γράφτηκε από την
Υπερψηφίστηκε με 153 "ναι" η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και δύο παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ η Βουλή θα καλείται να τον εγκρίνει.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρόντες στην ψηφοφορία και ψήφισαν.

Ειδικότερα, από την ψηφοφορία απουσίαζαν:

- Από τη ΝΔ οι Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Όλγα Κεφαλογιάνη, Κατερίνα Παπακώστα, Μάριος Σαλμάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Κωνσταντίνος Κοντογιώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Αθανάσιος Δαβάκης, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βαγιωνάς.

- Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Φώφη Γεννηματά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μιχάλης Τσελέπης.

- Από τη Χρυσή Αυγή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Νικόλαος Μίχος, Χρήστος Χατζησάββας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Λαγός.

- Από το ΚΚΕ οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης, Αλέκα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλη, Νικόλαος Μωραίτης, Γιάννης Γκιόκας, Μανώλης Συντυχάκης, Ιωάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσου, Κωνσταντίνος Στεργίου, Διαμάντω Μανωλάκου.

- Από το Ποτάμι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Κωνσταντίνος Μπαργιωτάς.

- Από τους Ανεξάρτητους βουλευτές ο Στάθης Παναγούλης.

- Από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις.

- Από την Ένωση Κεντρώων ο Ιωάννης Σαρίδης.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ενσωματώνει ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλιση, καθώς και η τροπολογία για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της θητείας των μελών της

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης.

Υπέρ, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά τοποθετήθηκαν, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία η τροπολογία του υπουργείου

Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, που αφορά την θητεία των μελών της Διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την λειτουργία της.

Υπέρ της τροπολογίας, ψήφισαν 153 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατά, ψήφισαν 91 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν 12 από τους παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Aπόντες από τις ψηφοφορίες ήταν 44 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER