Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 14:36

Πενταμερής συνάντηση για το προσφυγικό στο Λονδίνο με συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα

Γράφτηκε από την
Πενταμερής συνάντηση για το προσφυγικό στο Λονδίνο με συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα

Πενταμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την προσφυγική κρίση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στο Λονδίνο, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης δωρητών για τους πρόσφυγες από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Τσίπρα, θα πάρουν μέρος η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο Ολλανδρός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Για τη σύνοδο κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μιλήσει εκεί ως απολογούμενος, αλλά θα επισημάνει τις ευθύνες των άλλων χωρών στη διαχείριση της κρίσης.

Νωρίτερα, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, θα μεταβεί στο Ιράν για συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας, σχετικά με το ενεργειακό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την εμπορική και την οικονομική συνεργασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER