Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 22:16

Κυρ. Μητσοτάκης: "Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού"

Γράφτηκε από την
Κυρ. Μητσοτάκης: "Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού"

Eπίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δημιουργεί το δικό του σύστημα διαπλοκής και επαναφέρει τη χώρα στο κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ασκήσεις αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης την ώρα που, όπως είπε χαρακτηριστικά, η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, η κοινωνία σε αναβρασμό, υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα με ευθύνη της κυβέρνησης, το σύνταγμα παραβιάζεται και οι αποφάσεις για τη χώρα, όπως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο λαμβάνονται ερήμην του λαού. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις τόνισε πως όλες οι κοινωνικές ομάδες και η παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντι στην κυβέρνηση και επεσήμανε στον Αλέξη Τσίπρα πως σήμερα μπορεί να μετακινηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή και πίσω αλλά δεν μπορεί να βγει στην κοινωνία. «Σταματήστε να βλέπετε παντού μόνο εχθρούς. Αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές ομάδες ως εχθρούς, και σταματήστε να διχάζετε την κοινωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις άδειες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού και την ελεύθερη αγορά πάντα υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής. «Κανείς δεν διαφωνεί να υπάρχει διαφάνεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εσείς όμως δεν το πάτε εκεί. Με την τροπολογία έχετε ένα σκοπό. Να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης. Και αφού έχετε φροντίσει να αδρανοποιήσετε πλήρως το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η ΝΔ ήταν έτοιμη να ψηφίσει τη σύνθεση του ΕΣΡ αν η κυβέρνηση επέστρεφε πίσω τις αρμοδιότητες του ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τον αριθμό των 4 αδειών που θέτει η κυβέρνηση.

«Αν θέλατε να προάγετε την πολυφωνία θα θέλατε να δώσετε περισσότερες άδειες. Έχετε μπλέξει την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς με το καθεστώς αδειοδότησης. Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός περιορισμός στο καθεστώς των αδειών.Γιατί δεν επιβάλλετε και αντίστοιχους περιορισμούς στη λειτουργία και άλλων αγορών; Εστιατορίων, κομμωτηρίων, κινηματογράφων;» διερωτήθη ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως τον ενδιαφέρει μόνο να δημιουργήσει το δικό του σύστημα διαπλοκής.

«Είστε εσείς η διαπλοκή, είστε πιο παλιό και από το παλιό» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα βήμα βήμα σε αυταρχικό καθεστώς. «Επιδιώξατε να χειραγωγήσετε ανεξάρτητες αρχές, παρακάμψατε κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, επισπεύσατε κρίσεις στην ΕΛΑΣ, νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τώρα καταργείτε το ΕΣΡ» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών, επιβαρύνοντας το κλίμα για τη χώρα μας. «Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη του συντάγματος. Το ίδιο σύνταγμα το οποίο ορκιστήκαμε όλοι παραβιάζεται βάναυσα σήμερα. Και επιλέγετε το δρόμο των καθεστωτικών πρακτικών. Η ΝΔ και όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το ιδιότυπο θεσμικό Grexit» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Η Νέα Δημοκρατία θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση"

«Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού μιας κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό» έκανε λόγο στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υποστήριξε ότι «ο πλουραλισμός βρίσκεται σε κίνδυνο».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε, ότι βλέπει παντού εχθρούς και διχάζει τους Έλληνες και πρόσθεσε ότι όλη η δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντι στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο περιεχόμενο της τροπολογίας, είπε ότι ο πλουραλισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ακολουθεί πρακτικές καθεστωτικού τύπου, «οι οποίες όπως ανέφερε, απομακρύνουν τη χώρα από τις ευρωπαϊκές αξίες».

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις του ισχύοντος συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το σύνταγμα θεωρεί τον έλεγχο και την επιβολή των κυρώσεων αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να τεθούν καθαροί κανόνες με διαφάνεια και να ισχύσει για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτκών μέσων, ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους επιχειρηματίες.

Συνεχίζοντας είπε, ότι η τροπολογία οδηγεί στην πλήρη κατάργηση του ΕΣΡ και τη χαρακτήρισε «ιδιότυπο θεσμικό γκρέξιτ» και «κρίκο στην αλυσίδα απαξίωσης της χώρας», ενώ υποστήριξε ότι δεν θα αντέξει, στα Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ θα ενεργοποιήσει «θεσμικά ανακλαστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Νέα Δημοκρατία θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER