Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 20:49

Μαξίμου: "Στη Βουλή, η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος"

Γράφτηκε από την
Μαξίμου: "Στη Βουλή, η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος"

To συμπέρασμα της κυβέρνησης για την χθεσινή συζήτηση στη βουλή σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ότι «η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος» και ότι «η συζήτηση δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή».

Αναλύοντας το σκεπτικό της αυτό η κυβέρνηση επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι 154 «Ναι», 102 «Όχι» και 15 «Παρών».

2. Η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.

3. Μπροστά στην απροθυμία αυτή την ονομαστική ψηφοφορία την ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

4. Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο.

5. Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες.

6. Για την ιστορία επισημαίνεται επίσης ο διάλογος του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την βουλευτή της ΝΔ κα Σοφία Βούλτεψη: (από τα πρακτικά της Βουλής)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (υπουργός Επικρατείας): Περιμέναμε ειλικρινά, μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι!

7. Επισημαίνουμε επίσης την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

8. Ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης αδιάβαστος. Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι «ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών». Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι «εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER