Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 18:28

Αντίθετη η Χρυσή Αυγή με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Γράφτηκε από την
Αντίθετη η Χρυσή Αυγή με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Κατά της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τάχθηκε, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, είναι «εθνικά επικίνδυνη», ότι έγινε με πρωτοβουλία της Τουρκίας και ότι σχετίζεται «με ενδεχόμενη κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και όχι με το μεταναστευτικό».

Χαρακτήρισε, επίσης, «αντισυνταγματική» την παρουσία ξένης δύναμης στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και είπε ότι δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα στην οριογραμμή μεταξύ των ελληνικών νησιών και των μικρασιατικών παραλίων.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σήμερα αποδίδει τα εύσημα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ, ενώ στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε κινητοποιήσεις για τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και κατά του κ. Μητσοτάκη, γιατί δέχθηκε τα συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ για τη συναίνεση στο προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο είπε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ζήτημα «λαθρομεταναστών».

Καταλήγοντας ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στα πρόσφατα επεισόδια στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής και στην Ολομέλεια, όπου βουλευτές του κόμματός του είχαν προβεί σε υβριστικές αναφορές κατά της κυβέρνησης, του υπουργού Άμυνας και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Επιτροπή Άμυνας και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε ότι «τιμά τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων» και χαρακτήρισε «επιλεκτική την ευαισθησία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στη ρητορική περί "προδοτών"», υποστηρίζοντας ότι την ανέχθηκε από το 2010 έως το 2015.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER