Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 20:40

Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα

Γράφτηκε από την
Οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου για την χθεσινή συμφωνία για το προσφυγικό σε συνέντευξή της στο Mega.

Η κ. Παπαδοπούλου δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η Τουρκία είναι κερδισμένη, και επισήμανε ότι η γείτων χώρα υπό καθεστώς πίεσης "προέβαλε όλες τις διεκδικήσεις, αλλά δεν τη βλέπουμε να κερδίζει. Το θέμα είναι να εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν. Αυτό αναμένουμε να το δούμε."

"Θεωρώ ότι το να κατηγορεί κανείς αποκλειστικά και μόνο αυτή την κυβέρνηση για την εισροή προσφύγων και να μη λαμβάνει υπόψη του ότι μαίνεται ένας άγριος πόλεμος στη Συρία και ότι οι πόλεμοι είναι αυτοί που δημιουργούν μετακινήσεις πληθυσμών, είναι επιφανειακή προσέγγιση" πρόσθεσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σε ότι αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, επικαλέστηκε το λεχθέν από τον πρωθυπουργό ότι "ο κ. Μουζάλας βοήθησε ώστε να υπάρχει μια εύνοια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τα άλλα κράτη-μέλη."

Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα θα λυθεί με την επιστροφή του πρωθυπουργού και του υπουργού 'Αμυνας από το εξωτερικό, αποσαφηνίζοντας στην συνέχεια ότι "η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ δεν αφορά στο έργο του κ. Μουζάλα, αφορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια από έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης."

Απέρριψε την χρήση του όρου "σαρδάμ" στην προκειμένη περίπτωση, προσθέτοντας "είτε ήταν γκάφα είτε δεν ήταν, η ουσία είναι ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς στην κρίσιμη φάση της Συνόδου - δυο μέρες πριν - να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια, δεν είναι κάτι που οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο."

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα, λέγοντας χαρακτηριστικά "ναι, υπάρχει ζήτημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι…"

Ερωτηθείσα αν η θετική συμφωνία επηρέασε τους ΑΝΕΛ ώστε "να βάλουν νερό στο κρασί τους" είπε "κάποια λάθη στην πολιτική πληρώνονται. Και θα πρέπει κανείς να αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τα λεγόμενά του. Οι ΑΝΕΛ τηρήσαμε μια στάση ευθύνης ενόψει της Συνόδου Κορυφής και του ταξιδιού του προέδρου μας στις ΗΠΑ και με την επιστροφή τους θα λυθεί το θέμα."

Είπε ότι την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ απασχόλησε μόνο το θέμα Μουζάλα, ενώ σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα ανέφερε ότι "φαίνεται πως υπάρχει μια εμπλοκή όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, για το 1,7 δισ. και αναζητούνται τρόποι να καλυφθούν από άλλες οδούς. Τοποθετήθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη στο συγκεκριμένο θέμα, μένει να δούμε το αποτέλεσμα."

Σε οτι αφορά το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, η κ. Παπαδοπούλου παρέπεμψε στα όσα έχουν πει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι "δεν θα υπάρξει μείωση κύριων συντάξεων".

"Ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να καλύψουν το κενό και με το ΔΝΤ το οποίο χωρίς επιχειρήματα επιδιώκει περαιτέρω μέτρα από αυτά που συμφωνήθηκαν" πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε ότι τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχουν αμφισημίες, προσθέτοντας "και την δεκαετία του '80 ο κόσμος πέρναγε καλύτερα, αλλά με δανεικά χρήματα - κάτι που δεν γνώριζε - και με επιδοτήσεις που γίνονταν παροχές και καταλήξαμε στο σήμερα. Αυτή η κυβέρνηση είναι σαφές ότι βάζει τη χώρα σε μια τάξη. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται. Η καταστροφή του τόπου επήλθε επί δεκαετίες."

Στην παρατήρηση ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση για την μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι "υπάρχει ένας τριπλός λόγος που οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο πρώτος είναι ότι είναι καθαρός και αποφασισμένος, όπως και εμείς, για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Έρχεται η Τρίτη - που αναμένουμε με ανυπομονησία - γιατί εκεί θα ακουστούν ονοματεπώνυμα από τις λίστες που κάποιοι έκρυβαν στα συρτάρια. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτή η κυβέρνηση με συνέπεια προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησε, όπως είναι το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης, επιτέλους, θα αρχίσει η διαδικασία όσον αφορά χρέος, όπως ρητά δηλώνεται στη συμφωνία."

APE-MPE


NEWSLETTER