Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 17:59

Άγρια επίθεση Παππά στο Mega

Γράφτηκε από την
Άγρια επίθεση Παππά στο Mega

Από το μηδέν όλα τα κανάλια, είπε ο υπουργός - «Όταν δεν πληρώνεις καλύτερα να περιφέρεις την λύπη σου γι' αυτό και όχι για το τίμημα της άδειας» τόνισε ο κ. Παππάς - Νέες στάσεις εργασίας στο Mega-λο κανάλι όπου συνεχίζονται τα προβλήματα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οριοθέτησε χρονικά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, την προκήρυξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ενημέρωσε ότι η προθεσμία υποβολής των φακέλων θα είναι 45 ημέρες. «Η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν αν όλα πάνε καλά μπορεί να σηματοδοτήσει και μια νέα σελίδα για την ελληνική τηλεόραση», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι με τη νέα τηλεοπτική περίοδο θα προκύψει ένα σύννομο τηλεοπτικό τοπίο.

Επιπλέον σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπό συζήτηση η τμηματική καταβολή του τιμήματος σε 2 ή 3 έτη.

«Η οργανωμένη πολιτεία έχει άλλα κριτήρια από τον ιδιώτη για το δίκτυο εκπομπής σήματος με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε και τόνισε «το κοντέρ μηδενίζει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο χωρίς διάκριση προέλευσης».

Ο υπουργός Επικρατείας  ανέφερε ότι το αίτημα αναστολής του Mega κατά της διαδικασίας χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία της ΝΔ κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας. 

«Ακούστηκε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί όμως οι ίδιοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορεί να αλλοιωθεί ο διαγωνισμός επειδή κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει ταμειακά διαθέσιμα. Το να ζητάν να τους μοριοδοτήσουμε ή να ζητάν άλλα προνόμια ουσιαστικά αποτελεί αλλοίωση» συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς και τόνισε «Όταν δεν πληρώνεις καλύτερα να περιφέρεις την λύπη σου γι' αυτό και όχι για το τίμημα της άδειας».

Για την πρόταση του κ. Βρυώνη σχετικά με την αγορά άδειας με 35 εκατ. είπε πως: «Παραλάβαμε μία επιστολή που γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της εταιρείας. Ζήτησαν υψηλή τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. Θα ακούσουμε πολλά στο επόμενο διάστημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, αν βάλουμε υψηλή τιμή εκκίνησης ουσιαστικά φράζουμε το δρόμο σε επενδυτές. Όποιος όμως θέλει να μπει στην αγορά με 35 εκατ. ευρώ είναι ευπρόσδεκτο βέβαια, δεν το απαγορεύει κανείς. Αλλά δεν μπορεί να μπει εξαρχής τιμής εκκίνησης τόσο υψηλή».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER