Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 21:45

Θα διαγραφούν από τους επαγγελματικούς συλλόγους, όσοι γιατροί και φαρμακοποιοί ψηφίσουν το ασφαλιστικό

Γράφτηκε από την
Θα διαγραφούν από τους επαγγελματικούς συλλόγους, όσοι γιατροί και φαρμακοποιοί ψηφίσουν το ασφαλιστικό

Έκκληση στους βουλευτές μέλη του απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως αναφέρει «πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του».

 

«Τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους», τονίζει ο ΙΣΑ, σημειώνοντας ότι στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «κοινωνικά ανάλγητο, που εισήχθη προς ψήφιση με ιδιαίτερη σπουδή χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, μειώνει τις υφιστάμενες συντάξεις καταργώντας ακόμα και τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά τις συντάξεις αναπηρίας».

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, θα προχωρήσει, όπως επισημαίνει, στη δημοσιοποίηση των ονομάτων και την παραπομπή τους για διαγραφή, όσων βουλευτών φαρμακοποιών ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος, με δηλώσεις του στις 22 Ιανουαρίου στη συνάντηση όλων των φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, είχε ανακοινώσει πως θα προτείνει την διαγραφή των βουλευτών φαρμακοποιών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Και αυτή η Κυβέρνηση τιμωρεί τον μικρομεσαίο φαρμακοποιό , αλλά και όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, που θέλουν να είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι», δήλωσε ο κ. Λουράντος. Ανέφερε επίσης, ότι «με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στα φαρμακεία, ως επακόλουθη συνέπεια του φαρμακευτικού διωγμού των προηγούμενων ετών. Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος μας», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER