Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 11:54

Κατρούγκαλος: "Αν ήταν νόμος - λαιμητόμος, θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή"

Γράφτηκε από την
Κατρούγκαλος: "Αν ήταν νόμος - λαιμητόμος, θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή"

 «Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν "νόμος λαιμητόμος"» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις γνώμης στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τις οργανώσεις, είδαμε και πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγαλύτερη προστασία, καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όσους έχουν μέσο εισόδημα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους από 1.000 ευρώ και κάτω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

   «Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: «Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 - 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν. Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

   Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

   «Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε και διευκρίνισε ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

   «Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε και συμπλήρωσε: «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ'έξω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER