Σάββατο, 21 Μαϊος 2016 20:57

Λαφαζάνης: "Διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους και ευρεία σεισάχθεια"

Γράφτηκε από την
Λαφαζάνης: "Διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους και ευρεία σεισάχθεια"

Η σχεδιασμένη έξοδος από την ευρωζώνη και η διαμόρφωση και συγκρότηση εθνικού νομίσματος αποτελούν σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, «το θεμέλιο και την προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε μια προοδευτική πολιτική διεξόδου από την κρίση η οποία θα στήσει ξανά όρθια την χώρα μας και θα της δώσει ελπίδα και προοπτική».

 

Από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του για την παρουσίαση των βασικών προγραμματικών διακηρύξεων της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι η «κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου έχει προδώσει τον ελληνικό λαό και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει μέτρα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων τα οποία είναι πιο καταστροφικά, γιατί έρχονται να προστεθούν στα μνημονιακά μέτρα που είχαν προηγηθεί».

«Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα στον ελληνικό λαό. Τον κοροϊδεύει και τον εμπαίζει την ώρα που τον ληστεύει και τον λεηλατεί. Αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα είναι πρωτοφανές», επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. «Αυτή είναι συνταγή απόλυτης καταστροφής που δεν έχει εφαρμοστεί ούτε στην χειρότερη αποικία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε μάλιστα ότι μετά την ψήφιση των μέτρων η αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών στα πρόσωπα κυβερνητικών αξιωματούχων και των αναγνωρίσιμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά.

«Αναπτύσσεται πλέον το κίνημα “δεν έχω και δεν πληρώνω”, από πολίτες που προτιμούν να ικανοποιούν τις βασικές βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους παρά να πληρώνουν τους δυσβάσταχτους φόρους στους οποίους επιδίδεται η κυβέρνηση», ανέφερε το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρώσει η κυβέρνηση και ο προϋπολογισμός από αυτή την “φορολεηλασία” θα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που συγκέντρωνε πριν τα μέτρα.

«Εμείς υποστηρίζουμε την διακοπή αποπληρωμής ως όπλο για την διεκδίκηση διαγραφής του επαχθούς και επονείδιστου χρέους. Και μία ευρεία, γενναία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά πιο αδύναμων. Το θεωρούμε ως ένα μέτρο απαραίτητο για να επανακινήσει η οικονομία», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER