Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 21:52

Λαφαζάνης: "Το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ θα είναι ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού και της χώρας"

Γράφτηκε από την
Λαφαζάνης: "Το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ θα είναι ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού και της χώρας"

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισκέφτηκε σήμερα την ΕΥΔΑΠ, συνοδευόμενος από το μέλος της Π.Γ. Δημήτρη Στρατούλη, συναντήθηκε με τον διοικητή της επιχείρησης και με την ομοσπονδία των εργαζομένων, πραγματοποίησε περιοδεία και μίλησε σε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Διοίκησης, που διοργάνωσε η οργάνωση της ΛΑΕ στο χώρο.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, στην ομιλία του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις των πρόσφατα ψηφισμένων μνημονιακών νόμων στα λαϊκά εισοδήματα και κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ σε συντονισμένους αγώνες με τους άλλους εργαζόμενους, για τη μη εφαρμογή τους, κυρίως για τη μη εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου.

Επίσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διατύπωσε την κατηγορηματική αντίθεση της ΛΑΕ στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι εκχωρεί το νερό, το βασικότερο δημόσιο κοινωνικό αγαθό για την επιβίωση και την υγεία του λαού, και ακυρώνει, όχι μόνο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ χαρακτήρισε το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, δηλαδή στην ουσία την εκχώρηση του ελέγχου των υδάτινων πόρων και αποθεμάτων της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα, και μάλιστα ξένα, ως ένα εθνικό, αντι-αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό έγκλημα διαρκείας, από τη μεταλλαγμένη μνημονιακά και υποταγμένη στους δανειστές κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος του λαού και της χώρας. Κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ σε αγώνα διαρκείας, μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ, αλλά και με ολόκληρη την κοινωνία, για να το αποτρέψουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER