Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 22:17

Δείπνο Βαλς - Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γράφτηκε από την
Δείπνο Βαλς - Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την ευκαιρία για μια πρώτη συζήτηση, σε πιο χαλαρό κλίμα, έχουν Αλέξης Τσίπρας και Μανουέλ Βαλς, σε δείπνο που παραθέτει αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Γάλλο ομόλογό του, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα και τόνισε ότι είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος. Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων, έξυπνες ιδέες για να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά η οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική. Ακόμη, επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη χώρα και σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, περιμένουμε πολλούς Γάλλους. Σε χιουμοριστικό πνεύμα, είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές.

Είχε προηγηθεί, από τις 20:00, ξενάγηση του κ. Βαλς και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή. Στο δείπνο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ανώτεροι διπλωμάτες και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα. Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αύριο, το πρωί 11:00-11:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μανουέλ Βαλς και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών (11:30-13:00). Στις 13:00 θα υπογραφεί ο Οδικός Χάρτης με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Εν συνεχεία, οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER