Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 18:03

Πέφτουν οι υπογραφές Lamda-Δημοσίου για το Ελληνικό

Γράφτηκε από την
Πέφτουν οι υπογραφές Lamda-Δημοσίου για το Ελληνικό

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για μια πολυσυζητημένη ιδιωτικοποίηση που είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ράγες φαίνεται ότι μπαίνει σήμερα μία από τις πιο πολυσυζητημένες αποκρατικοποιήσεις των τελευταίων μηνών, αυτή για το Ελληνικό, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη να έχει προαναγγείλει από το πρωί την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το επενδυτικό σχήμα, υπό την ''σκέπη'' της Lamda Development του ομίλου Λάτση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής τις επίσημες ανακοινώσεις.

Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων για την υπογραφή μίας από τις πιο πολυσυζητημένες αποκρατικοποιήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Memorandum of Understanding θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς την αρχική σύμβαση, η οποία είχε υπογραφεί πέρυσι και προέβλεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις από πλευράς του Δημοσίου έως το Νοέμβριο του 2016.

Από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου και της ίδιας της κυβερνητικής εκπροσώπου επισημαίνεται ότι στο νέο κείμενο θα αποτυπώνονται οι βελτιωτικές κινήσεις (περισσότερο πράσινο, λιγότερη δόμηση, ταχύτερη αποπληρωμή του τιμήματος) κατόπιν των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο μένουν ακόμη πολλά ζητήματα ώστε να διευθετηθούν. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα και παρά τη σχετική προετοιμασία και την χρονική πίεση από τους δανειστές, μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονται προσπάθειες, ώστε να διευθετηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ των δύο πλευρών θα ακολουθήσουν νομοθετικές ρυθμίσεις και εγκρίσεις από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα συνέβη και στην περίπτωση του Αστέρα στο τέλος του 2015, με την υπογραφή της νέας συμφωνίας η οποία πραγματοποιήθηκε, προβλέποντας ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, χρονοδιάγραμμα, το οποίο, κατά τις πληροφορίες, φαίνεται να έχει μετατεθεί για το τέλος του καλοκαιριού.

Αντίστοιχη είναι και η (καθυστερημένη) διαδικασία για την επένδυση της Αφάντου, ενώ το ''αγκάθι'' με το Ελληνικό έχει να κάνει και με το διαγωνισμό για την άδεια καζίνο.

 

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER