Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 17:15

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Γκούο Τζινλόνγκ, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνο Ρήγα και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Μπουρνού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την έμφαση που πρέπει να δίνεται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την επέκτασή της στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις της πρωτοβουλίας της Κίνας για τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού», ενώ η κινεζική πλευρά δήλωσε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα συνεργασία των δύο χωρών και κυβερνήσεων.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα προσεχή βήματα που πρέπει να γίνουν για την εμβάθυνση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚ Κίνας, που ξεκίνησαν επισήμως το 2014.

Ο Γκούο Τζινλόνγκ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάσει επίσκεψη στην Κίνα υψηλόβαθμης κομματικής αντιπροσωπείας εντός του τρέχοντος έτους, που θα επιδιώξει τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε τομείς διακυβέρνησης, ανάπτυξης και διεθνούς πολιτικής.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER