Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 18:31

Τσίπρας σε Σοσιαλιστές: Ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου απέναντι στο συντηρητισμό

Γράφτηκε από την
Τσίπρας σε Σοσιαλιστές: Ανάγκη δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου απέναντι στο συντηρητισμό

Στην επισήμανση ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία αντιμετωπίστηκε «με εξαιρετική ευγένεια» σε αντίθεση με το ελληνικό δημοψήφισμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ως παρατηρητή στη Σύνοδο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε πιο «επιθετικά» κάτι που αποδεικνύει πως υπάρχουν «πολλά μέτρα και πολλά σταθμά» στη μεταχείριση των κρατών μελών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού πόλου» που να διεκδικήσει την ηγεμονία, προσθέτοντας πως τίθεται συνολικό ζήτημα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης στη διαπραγμάτευση με το Λονδίνο, τονίζοντας πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο να εμπλακούν ενεργά σε αυτήν και να μην αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικών συμφωνιών ερήμην των θεσμών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER