Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 16:23

Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

Ως αμοιβαία επωφελή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία με την Cosco, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2.

Επισήμανε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. Η Ελλάδα είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα. Υπάρχει επίσης προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας- Θεσμών και στο θέμα της μείωσης του χρέους είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη».

Για το Brexit ανέφερε ότι η επίπτωσή του θα είναι μικρότερη στην Ευρώπη απ' ότι στη Βρετανία και τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας. Η Ευρώπη, είπε, πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, συνοχή.

Για το προσφυγικό είπε ότι η Ελλάδα είναι περήφανη που απένανι στο προσφυγικό ρεύμα ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER