Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 14:27

Tα πιο... φονικά έπιπλα στις ταινίες τρόμου

Γράφτηκε από την
Tα πιο... φονικά έπιπλα στις ταινίες τρόμου

Μία εταιρεία στο Τσεσάιρ, στη βορειοδυτική Αγγλία έχει αντιληφθεί το πραγματικό νόημα του Χάλογουιν και διαθέτει μία λίστα με τα πιο… φονικά έπιπλα στις ταινίες τρόμου.

Είναι πιθανόν να αισθάνεστε ότι το Χάλογουιν είναι λίγο ανούσιο – μία εισαγόμενη γιορτή που δεν έχει πλέον σχέση με τον αρχικό της σκοπό και υπάρχει απλά για την πώληση των σοκολατένιων αυγών Ghoost Eggs της Cadbury και σέξι κοστουμιών του Ken Bone.

Αυτό που χρειάζεται είναι να πάμε πίσω στα βασικά και να θυμηθούμε τι ακριβώς είναι το Χάλογουιν: ευκαιρία για δελτία τύπου από εταιρείες επίπλων με τα ασφαλέστερα έπιπλα στα οποία μπορείτε να κρυφτείτε όταν ένας δολοφόνος βρίσκεται στο σπίτι σας.

Ευτυχώς, αυτό το δελτίο Τύπου τώρα υπάρχει. Η εταιρεία The Furniture Market απέστειλε με email μία λίστα όλων των επίπλων πίσω από τα οποία έχουν κρυφθεί άνθρωποι σε δημοφιλείς ταινίες τρόμου. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικών αγορών της εταιρείας, «τα έπιπλα είναι συνώνυμα με το συγκεκριμένο είδος κινηματογραφικών έργων, τις ταινίες τρόμου»

Κι έχει δίκιο. Υπάρχει ένα κρεβάτι στον Εξορκιστή (The Exorcist). Υπάρχει ένα τραπέζι στην ταινία Είσαι ο επόμενος (You’re Next). Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που είδα την ταινία Παρασκευή και 13 (Friday the 13th), αλλά δεν θα με εξέπληττε εάν περιελάμβανε μια σκηνή με τον Τζέισον Βόρχις να βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας Furniture Market Tarporley και να γνέφει ήρεμα το κεφάλι, καθώς σέρνει τα δάχτυλά του στην ομαλή επιφάνεια του από μασίφ ξύλο βελανιδιάς τραπέζι κονσόλα . Άλλωστε ο Βόρχις είναι τέρας, αλλά δεν είναι τέρας.

Ακόμα, κι αν ήδη γνωρίζατε ότι τα έπιπλα είναι συνώνυμα με τις ταινίες τρόμου ήρθατε εδώ για να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα έπιπλα για να κρυφτείτε ή να ξεφύγετε όποτε υπάρχει ένας κατά συρροή δολοφόνος στο σπίτι σας. Εδώ είναι η λίστα, από τα λιγότερο χρήσιμα έπιπλα έως τα πιο χρήσιμα έπιπλα. Πιστέψτε με, είστε ευπρόσδεκτοι. Οι άνθρωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι έσβησαν τα φώτα, παρακολούθησαν 50 ταινίες τρόμου και κατέγραψαν πότε και ποια έπιπλα έπαιξαν ρόλο στην πλοκή. Στη συνέχεια έφτιαξαν τη λίστα και βαθμολόγησαν το κάθε έπιπλο ανάλογα με το αν βοήθησε τον πρωταγωνιστή να διαφύγει ή οδήγησε τον πρωταγωνιστή στο θάνατο.

Κρεβάτι

Καμία διαφωνία. Τα κρεβάτια είναι τρομακτικά. Τέρατα ζουν κάτω από το κρεβάτι σας. Δαίμονες σας παρακολουθούν όσο κοιμάστε στο κρεβάτι. Κι ας μην ξεχνάμε την κλασική ταινία Death Bed: The bed that eats “Κρεβάτι θανάτου: Το κρεβάτι που τρώει”. Βασικά αγοράζεις κρεβάτι και πας γυρεύοντας να δολοφονηθείς.

Μπάνιο

Σημαντική διευκρίνιση από το δελτίο τύπου: η σκηνή του ντους στο Ψυχώ είναι στην πραγματικότητα σκηνή σε μπανιέρα, επειδή η πρωταγωνίστρια στέκεται στο μπάνιο όταν δολοφονείται.

Βάση τηλεόρασης

Χωρίς μία βάση τηλεόρασης στο σπίτι σας, μειώνετε δραματικά τις πιθανότητες να επιτρέψετε σε νεκρό κορίτσι από την Ιαπωνία να βγει έρποντας από την τηλεόραση και να σας καταβροχθίσει.

Τραπέζι

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι (The Texas Chainsaw Massacre). Προτιμάτε μήπως την ταινία «Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της» (The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover). Στην ταινία «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» (That Nightmare on Elm Street) η γυναίκα τρώει μία μινιατούρα του εαυτού της. Τα τραπέζια είναι ανόητα και πρέπει να τα ξεφορτωθείτε αμέσως.

Γραφείο

«Αλλά τι θα τρώω έξω» ρωτάτε. Φάτε ένα γραφείο, επειδή είναι προφανώς ελαφρώς ασφαλές σύμφωνα με αυτή τη λίστα.

Στρώμα νερού

Μπορεί ο Νόρμαν Μπέιτς να μην είχε δολοφονήσει ποτέ την Τζάνετ Λι αν έκανε ντους σε ένα φουσκωμένο στρώμα. Ποιος ξέρει;

Γλάστρα

Προφανώς κάποιος απέφυγε τον θάνατο όταν κρύφθηκε πίσω από μία γλάστρα στο Scream 2. Τι πρόκειται να κάνετε με αυτή την πληροφορία; Τίποτα.

Πολυθρόνα

Υπάρχει καρέκλα στο «Σε Βλέπω»; Δεν μπαίνω στον κόπο να κοιτάξω. Ας προσποιηθούμε ότι υπήρχε καρέκλα στην ταινία.

Ράφι

Κάποιος κρύβεται πίσω από ένα ράφι στο Scream 3.

Κορνίζα

Αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Ποιος κρύβεται πίσω από κορνίζες; Μισώ το Χάλογουιν και όλα τα έπιπλα και τη δουλειά μου.

Ψυγείο

Το εννοώ, έλα τώρα. Ένα ψυγείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έπιπλο. Είναι συσκευή. Είναι η χειρότερη λίστα που έχω δει.

Ντουλάπι

Η ταινία «Το μωρό της Ρόζμαρι» (Rosemary’s Baby) χρησιμοποιήθηκε ως  παράδειγμα που δείχνει γιατί τα ντουλάπια είναι καλό να υπάρχουν σε ταινία τρόμου, ακόμη κι αν η Μία Φάροου τελικά χρησιμοποιεί το ντουλάπι της για να μάθει ότι γέννησε κυριολεκτικά τον σπόρο του Σατανά. Για όνομα του Θεού.

Ντουλάπα

Σίγουρα, ναι, έχει νόημα. Αν υπάρχει ένα τέρας ελεύθερο, κρυφτείτε στη ντουλάπα. Είναι ευρύχωρες και σκοτεινές και ακόμη μπορώ να σκεφτώ ταινίες τρόμου στις οποίες άνθρωποι κρύβονται στις ντουλάπες και στη συνέχεια σχεδόν αμέσως πεθαίνουν, είναι πολύ ασφαλείς.

Πόρτα

Τα καταφέραμε. Το πιο ασφαλές έπιπλο πίσω από το οποίο μπορείς να κρυφτείς σε ταινία τρόμου είναι η πόρτα. Μπορείς να κλειδώσεις μία πόρτα, να χρησιμοποιήσεις μία πόρτα ως ασπίδα, να κλείσεις τα δάχτυλα κάποιου. Αμυντικά και επιθετικά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μία πόρτα. Η Furniture Market δεν πουλά πόρτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / The Guardian


NEWSLETTER