Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 11:01

Αθήνα: Φεστιβάλ κινηματογράφου ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Γράφτηκε από την
Αθήνα: Φεστιβάλ κινηματογράφου ενάντια στη βία κατά των γυναικών

 

Με ένα διήμερο φεστιβάλ ταινιών από όλον τον κόσμο, για τη βία κατά των γυναικών, τιμά φέτος ο δήμος Αθηναίων την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», θα προβληθούν 14 ταινίες (από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ) σε συνεργασία με την ομάδα "Elles tournent" που διοργανώνει διεθνή φεστιβάλ ταινιών γυναικών δημιουργών, στις Βρυξέλλες.

Το Φεστιβάλ ταινιών από όλον τον κόσμο για τη βία κατά των γυναικών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της πολιτιστικής και κινηματογραφικής δημιουργίας. 

Οι 14 ταινίες του Φεστιβάλ (Βέλγιο, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Λίβανο, Αγγλία, Περού, Ελλάδα), παρουσιάζουν τους χαρακτήρες των γυναικών να αντιδρούν στην εναντίον τους βία. Με ισχυρή θέληση και με ευφάνταστους τρόπους, oι γυναίκες αναπτύσσουν δυναμικές και γίνονται φορείς αλλαγής.

Επίσης, το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καίτης Παπαρρήγα Κωσταβάρα αγωνίστριας του φεμινιστικού κινήματος που πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER