Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 10:43

Στο Ντουμπρόβνικ βρίσκεται το καστ της ταινίας Ρόμπιν Χουντ με τον Τζέιμι Φοξ

Γράφτηκε από την
Στο Ντουμπρόβνικ βρίσκεται το καστ της ταινίας Ρόμπιν Χουντ με τον Τζέιμι Φοξ

Με τακτική πτήση από τη Βουδαπέστη έφθασε την Παρασκευή στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζέιμι Φοξ, ο οποίος θα υποδυθεί τον «Little John» στη νέα ταινία για τον Άγγλο λαϊκό ήρωα, Ρομπέν των Δασών, με τίτλο «Robin Hood: Origins».

Μαζί του στην κροατική παραθαλάσσια πόλη της Αδριατικής, στην οποία αύριο (Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου) θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, έφθασε και ο υπεύθυνος εκτέλεσης παραγωγής Ε. Μπένετ Γουλς.

Στο Ντουμπρόβνικ βρίσκεται ήδη ο σκηνοθέτης Ότο Μπάθορστ και αναμένονται ο Τζέιμι Ντόρναν, ο οποίος έχει το ρόλο του Γουίλ Σκάρλετ και ο Τέιρον Έγκερτον, ο οποίος θα υποδυθεί τον Ρόμπιν Χουντ.

Για τις ανάγκες της ταινίας, το «διαμάντι της Αδριατικής», όπως είναι γνωστή η πόλη της Κροατίας, θα είναι το μεσαιωνικό Νότιγχαμ.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έως τις 6 Μαρτίου και έχουν ήδη επιλεγεί οι τοποθεσίες, ανάμεσά τους, ο κεντρικός δρόμος της πόλης Στράντουν ή Πλάτσα, το εστιατόριο Πόσατ στην ανατολική είσοδο της πόλης, η Πλατεία των Όπλων, η οδός Αγίου Δομίνικου και οι πύλες των μεσαιωνικών τειχών. Σκηνικό της ταινίας έχει στηθεί και στο παλιό λιμάνι.

Το έργο σκηνοθετεί ο Ότο Μπάθορστ και ένας από τους παραγωγούς είναι ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες επίσης θα ταξιδέψει στο Ντουμπρόβνικ, μετέδωσε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Ο δήμαρχος της πόλης, Άντρο Βλάχουσιτς έχει στενή συνεργασία με τους συντελεστές της ταινίας, στους οποίους σε παλαιότερη συνάντηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου, αφηγήθηκε έναν θρύλο που συνδέει το Ντουμπρόβνικ με τον Ρόμπιν Χουντ.

Σύμφωνα με τον θρύλο, όταν ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επέστρεφε από την Ιερουσαλήμ, το πλοίο του έπεσε σε μια τρομερή καταιγίδα. Προσευχήθηκε στον Θεό και έκανε τάμα ότι αν επιζήσει, θα χτίσει έναν καθεδρικό ναό στο πρώτο ήρεμο λιμάνι. Ακόμα κι αν αυτό συνέβη στο κοντινό νησάκι Λόκρουμ, έξυπνοι άνθρωποι από το Ντουμπρόβνικ υποστηρίζουν ότι ο Ριχάρδος έχτισε τον ναό στην Παλιά Πόλη. Λόγω των λύτρων και των Σταυροφοριών ο Ριχάρδος δεν είχε χρήματα και ο θρύλος λέει ότι ο Ρομπέν των Δασών τον βοήθησε, έτσι ώστε οι άνθρωποι από το Ντουμπρόβνικ σήμερα να τον ευχαριστούν για τον καθεδρικό ναό.

«Η ιστορία αυτή τους άρεσε πολύ και μου ζήτησαν να τους βοηθήσω με το σενάριο. Τους είπα ότι προτιμώ να παίξω ένα ρόλο κι έτσι συμφωνήσαμε να εμφανιστώ στην ταινία», ανέφερε ο κ. Βλάχουσιτς.

Ο προϋπολογισμός της ταινίας είναι στα 90 εκατ. δολάρια και άλλα 100 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για την προβολή.

Οι αρχές της πόλης έχουν ανακοινώσει τις μέρες και τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον ιστορικό πυρήνα της πόλης, ώστε τα κινηματογραφικά γυρίσματα να γίνουν χωρίς προβλήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER