Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 12:53

Ο Χιου Τζάκμαν παρουσίασε το μιούζικαλ «The Greatest Showman»

Γράφτηκε από την
Ο Χιου Τζάκμαν παρουσίασε το μιούζικαλ «The Greatest Showman»

Ο Χιου Τζάκμαν εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη μητέρα του, όταν ανέβηκε στη σκηνή του ετήσιου συνεδρίου CinemaCon στο Λας Βέγκας για να παρουσιάσει στιγμιότυπα από το μιούζικαλ «The Greatest Showman» της FOX, το project που ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό ως παραγωγός και στο οποίο πρωταγωνιστεί.

«Αν δεν το κάνω θα αρχίσει να φωνάζει» αστειεύτηκε ο Τζάκμαν απευθυνόμενος προς το κοινό, τα στελέχη κινηματογραφικών στούντιο και τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων καθώς και στη μητέρα του, που προφανώς ήταν ανάμεσά τους.

Στο συνέδριο, στο οποίο τα κινηματογραφικά στούντιο παρουσιάζουν τις καλύτερες ταινίες τους στην Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογράφων των ΗΠΑ ο Τζάκμαν είπε ότι χρειάστηκαν επτά χρόνια για φτάσει στη μεγάλη οθόνη η ταινία και, σύμφωνα με το Variety, τη χαρακτήρισε «γιορτή δημιουργικότητας» για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους τους συντελεστές μαζί.

Το μιούζικαλ «The Greatest Showman» είναι η βιογραφία του P. T. Barnum (Φινέα Τέιλορ Μπάρναμ), ο οποίος δημιούργησε το 1871 το περιοδεύον τσίρκο Ringling Bros και Barnum & Bailey Circus, το οποίο διαφημιζόταν ως «Το καλύτερο Σόου στη Γη» και θεωρείται προάγγελος των εντυπωσιακών θεαμάτων τύπου μιούζικαλ που ακολούθησαν.

Ο θρυλικός Αμερικανός showman, φαρσέρ, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης τσίρκου, φιλάνθρωπος και για κάποιο διάστημα πολιτικός, ερωτεύτηκε την τραγουδίστρια της όπερας Τζένι Λιντ, γνωστή και ως «Αηδόνι από τη Σουηδία».

Ο Χιου Τζάκμαν υποδύεται τον Μπάρναμ, τραγουδά και χορεύει με συμπρωταγωνιστές τους Μισέλ Ουίλιαμς, Ζακ Έφρον και Ζεντάγια.

«Αυτή η ταινία είναι για την ανάληψη ρίσκων… κι αυτό είναι που θα δώσει ώθηση σε αυτόν τον επιχειρηματικό τομέα» ανέφερε ο Αυστραλός ηθοποιός.

Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι ότι ο Μπάρναμ ένας επιχειρηματίας του 19ου αιώνα, εισέρχεται σε μια νέα εποχή, στην εποχή του σύγχρονου θεάματος, σημείωσε.

Ο Τζάκμαν δήλωσε ότι παρ' όλο που είναι παραγωγός του «The Greatest Showman» πέρασε από ακρόαση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μάικλ Γκρέισι. Το αρχικό σενάριο είναι των Τζένι Μπικς και Τζόρνταν Ρόμπερτς, το μεταγενέστερο σχέδιο σεναρίου είναι του Μπιλ Κόντον και το τελικό του Τζόναθαν Τρόπερ.

Οι βραβευμένοι με Τόνι και Όσκαρ συνθέτες Τζάστιν Πολ και Μπενζ Πέιζεκ του «La La Land» μαζί με τους Μπόνι ΜακΚι, Τζέικ Σιρ, Μπράιαν Λέιπιν έγραψαν τα πρωτότυπα τραγούδια.

Το μιούζικαλ θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2017.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER