Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 19:45

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Μέρος 5: "The Holiday" 2006

Γράφτηκε από τον

Αυτές τις γιορτές σας προτείνουμε μερικές ταινίες με εορταστικό/Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα!

 Μέρος 5: "The Holiday" 2006


Σκηνοθεσία: Νάνσι Μέγιερς
Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ,Τζουντ Λο, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζακ Μπλακ

Η υπόθεση: Απογοητευμένες από την ερωτική τους ζωή, μια Αμερικανίδα του Λος Άντζελες και μια Αγγλίδα από προάστιο του Λονδίνου, ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, με σκοπό την απομόνωση και την αποφυγή του αντίθετου φύλλου.

Γιατί αξίζει;

Αν και απέξω το "Holiday" μοιάζει με μια απλή σαχλό-κομεντί με όμορφους ηθοποιούς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η ταινία εξερευνά την ανάγκη που νιώθουμε μετά από ερωτικές απογοητεύσεις,να μείνουμε μόνοι για το απαραίτητο χρονικό διάστημα μέχρι να νιώσουμε πάλι έτοιμοι για σχέση. Είναι διασκεδαστικό και ελπιδοφόρο να βλέπεις τις πρωταγωνίστριες να προσπαθούν να ζήσουν σε ένα νέο περιβάλλον έξω από τα νερά τους, αλλά και να να βρίσκουν τελικά συντρόφους σε χαρακτήρες που δεν περιμένουμε να ταιριάζουν. Αντίθετα από τα συνηθισμένα, ο «ατακτος» ομορφάντρας  που υποδύεται o Τζουντ Λο αποφασίζει να «νοικοκυρευτει», ενώ ο ατσούμπαλος Τζακ Μπλακ χρησιμοποιεί το χιούμορ του για να δείξει ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την ομορφιά σε μια σχέση.

Γιατί Χριστουγεννιάτικη ταινία;

Και το “Holiday‘ διαδραματίζεται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, καλώντας μας να ζήσουμε αυτές τις ημέρες σε δυο τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα (χειμώνας-Λονδίνο, καλοκαίρι-Λος Άντζελες) μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστριών, ενώ αποτελεί μια ζεστή και χαρούμενη ταινία για παρέα, γυναικοπαρέες ή ακόμα και για ζευγάρια.
 

Δείτε το τρέιλερ:

 


Δείτε το Μέρος 1ο: «Πολυθρόνα για Δύο» (Trading Places) 1983

Δείτε το Μέρος 2ο: «Αγάπη είναι...» (Love Actually) 2003

Δείτε το Μέρος 3ο: «Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων» (The Grinch) 2000

Δείτε το Μέρος 4ο: «Ο Ψαλιδοχέρης» (Edward Scissorhands) 1990