Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 12:24

Τι στο καλό είναι αυτό το Netflix και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τρέξετε να κάνετε συνδρομή.

Γράφτηκε από τον

Από χτες η video streaming υπηρεσία του Netflix είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, αλλά ίσως ακόμα να μην είναι η τηλεοπτική επανάσταση που περιμέναμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πως βλέπουμε Netflix.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο τεράστιο περιεχόμενο του Netflix αρκεί να έχετε ένα από τα εξής:

- Smart TV
- Τηλεόραση συνδεδεμένη με Apple TV ή παρόμοια συσκευή
- Υπολογιστή
- Φορητή συσκευή (κινητο smartphone, tablet, netbook, laptop)
- Παιχνιδομηχανή (Playstation, X-Box)

Με λίγα λόγια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε την εφαρμογή του Netflix στην συσκευή σας, να γραφτείτε επιλέγοντας από τις προσφερόμενες τρεις επιλογές πλάνων (η υπηρεσία δέχεται κανονικά όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες καθώς επίσης και Paypal), και ιδού έχετε πλέον Netflix. Και τώρα τι;

Έχετε πλέον πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ με την δυνατότητα να σταματάτε ότι βλέπετε όπου θέλετε και να συνεχίζετε από κει που σταματήσατε όποτε θελήσετε. Επίσης το Netflix αναλύσει τα γούστα σας από αυτά που παρακολουθείτε και σας προτείνει σειρές και ταινίες στοχευμένα για εσάς. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέχρι και σε 4 συσκευές ανάλογα το πλάνο που θα επιλέξετε κάτι που κάνει την υπηρεσία διαθέσιμη παντού όπου έχετε πρόσβαση στο internet.


Αλλά...

Ακόμα δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι και από ότι φαίνεται θα αργήσουν μιας και μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα ακόμα και με έτοιμους υπότιτλους (πέρα από τους αγγλικούς υπότιτλους δίνεται πρόσβαση σε ισπανικούς, γαλλικούς και γερμανικούς αλλά και μεταγλώττιση). Το Netflix φαίνεται να έχει δηλώσει πως επειδή το άνοιγμα έγινε σε 130 χώρες σε μια "νύχτα" θα εξεταστούν πρώτα οι χώρες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Δεν θα είναι διαθέσιμες για κάποιο καιρό οι σειρές που παράγει το ίδιο το Netflix όπως το "House of Cards" μιας και τα δικαιώματα τους έχουν δοθεί σε άλλους εγχώριους πάροχους επί του παρόντος, οπότε μένει να δούμε τι θα γίνει με νέες σεζόν υπαρχόντων σειρών όπως η 4η του House of Cards και η 2η του Daredevil που αναμένονται σε λίγο καιρό.

Ένα άλλο θέμα τεχνικής φύσεως είναι το πιο ακριβό πλάνο των 12 € με παροχή σε UltraHD, για το οποίο απαιτείται και πολύ καλή σύνδεση στο internet (άνω των 15 mbps) αλλά και τηλεόραση 4k.

Είναι σίγουρο πως μέσα στο άμεσο μέλλον θα δούμε πολλά νέα και αλλαγές στην νέα αυτή υπηρεσία που μόνο αρνητική δεν είναι για μια χώρα που βρίσκεται ήδη πολύ πίσω στις υπηρεσίες διασκέδασης και επικοινωνίας.