Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 21:18

20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Στηβ Τζομπς - Steve Jobs» (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Στηβ Τζομπς - Steve Jobs» (Βίντεο)

Λίγο πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ, σας παρουσιάζουμε τις 20+1 πιο σημαντικές ταινίες του 2015.

Μέρος 8: «Στηβ Τζομπς - Steve Jobs»

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ

Ηθοποιοί: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν, Τζεφ Ντάνιελς


Η υπόθεση: H βιογραφία του γκουρού της τεχνολογίας μέσα από τρεις πολύ σημαντικές αλλά και σύντομες στιγμές της ζωής και της καριέρας του.



Γιατί να πάρει το Όσκαρ;

H πιο περίεργη ταινία των Όσκαρ μιας και πέρασε μέσα από πολλά κύματα μέχρι να τελειώσει, έχει να επιδείξει λίγα πράγματα και καλά.

Αρχικά η εκτός πλαισίου επιλογή του Φασμπέντερ ως Στηβ Τζομπς, αν και δίχασε πολλούς όταν ανακοινώθηκε, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο να σταθεί η ερμηνεία στον χαρακτήρα και όχι στην εικονολατρία του ιδρυτή της Apple. Ο Φασμπέντερ καταφέρνει να προσδώσει τον διχασμό του Τζομπς ανάμεσα στην αγάπη του για την δουλειά του αλλά και το μίσος του για τους ανθρώπους.



Παράλληλα η Κέιτ Γουίνσλετ, ο Σεθ Ρόγκεν και ο Τζεφ Ντάνιελς αποτελούν τους καταλληλότερους «δορυφορους» γύρω από τον «ηλιο» Τζομπς. Συμπληρώνουν με την λογική και το συναίσθημα αυτό που λείπει από τον Τζομπς προσπαθώντας να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα και στους κανόνες της ζωής.



Τέλος, οι διάλογοι και το σενάριο του Άαρον Σόρκιν (Δυτική Πτέρυγα, Newsroom) αποτελούν τόσο το ισχυρό κομμάτι αυτής της βιογραφίας όσο και την αδυναμία της.


Από την άλλη όμως…

Ο περιορισμός της υπόθεσης σε τρεις φάσεις της ζωής του Τζομπς περιορίζει αντίστοιχα και την δυνατότητα του κοινού να ταυτιστεί ή τέλος πάντων να γνωρίσει καλύτερα τον πρωταγωνιστή. Επίσης, το χρονικό διάστημα που πέρασε από τον θάνατο του Τζομπς μάλλον επηρέασε αρνητικά την ταινία μιας και πλέον όλα τα κομμάτια του χαρακτήρα και της ζωής του είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.




Τα προγνωστικά.

Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν πάρει έστω ένα εκ των δυο Όσκαρ Α’ Αντρικού και Β' Γυναικείου Ρόλου για τα οποία έχει προταθεί.


 

Δείτε το Μέρος 1ο: «Η Επιστροφή (The Revenant)»

Δείτε το Μέρος 2ο: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)»

Δείτε το Μέρος 3ο: «Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)» 

Δείτε το Μέρος 4ο: «Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου (Creed)»

Δείτε το Μέρος 5ο: «Το Κορίτσι από τη Δανία (The Danish Girl)»

Δείτε το Μέρος 6ο: «Το Δωμάτιο - (Room)»

Δείτε το Μέρος 7ο: «Sicario: Ο Εκτελεστής»

Ψηφίστε εδώ τα δικά σας Όσκαρ!   

 


NEWSLETTER