Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 20:11

20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Η Διάσωση (The Martian)» (Βίντεο)

Γράφτηκε από τον
20+1 Ταινίες για Όσκαρ: «Η Διάσωση (The Martian)» (Βίντεο)

Λίγο πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ, σας παρουσιάζουμε τις 20+1 πιο σημαντικές ταινίες του 2015.

Μέρος 11: «Η Διάσωση (The Martian)»

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Ηθοποιοί: Ματ Ντέιμον, Τζέσικα Τσάστεϊν, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Κρίστεν Γουίγκ, Κέιτ Μάρα

Η υπόθεση: Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι τραυματίζεται και εγκαταλείπεται στον πλανήτη θεωρούμενος νεκρός. Εκείνος όμως καταφέρνει να επιστρέψει στην εγκαταλειμμένη βάση, όπου πρέπει να επιβιώσει με ελάχιστες προμήθειες και να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με τη Γη.



Γιατί να πάρει το Όσκαρ;

Άλλο ένα φιλμ βασισμένο σε μπεστ σέλερ βιβλίο, «Η Διάσωση» είναι βασικά συνδυασμός από παλιότερες ταινίες και τοποθετημένη στον πλανήτη Άρη. Λίγο «Ναυαγος», λίγο “Apollo 13” και πολύ θετική ενέργεια και αισιοδοξία, και μιλάμε για μια από τις πιο feelgood ταινίες της χρονιάς.

Ο Ματ Ντέιμον μας έχει συνηθίσει στην χαρακτηριστική του άνεση να προσδίνει συμπάθεια σε χαρακτήρες που φαινομενικά είναι ψυχροί, και εδώ δεν μας απογοητεύει. Ο θεατής ταυτίζεται με τον Μαρκ και μένει προσηλωμένος στην προσπάθεια του να σωθεί και να ξεπεράσει τα απίστευτα εμπόδια που του βάζουν τόσο ο αφιλόξενος πλανήτης Άρης, όσο και η γραφειοκρατία της ΝΑΣΑ πίσω στη Γη.



Ταυτόχρονα το υποστηρικτικό καστ αποτελείται από πολύ δυνατά ονόματα του Χόλιγουντ, κάτι που βοηθά στο να αποκτά καθένας τους έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Η σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ, τα εφέ, τα σκηνικά όλα είναι αψεγάδιαστα και το αποτέλεσμα είναι μια χορταστική ταινία διασκέδασης.


Από την άλλη όμως…

Η επιμονή στον ηρωισμό και στην δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος να υπερβαίνει όλες τις δυσκολίες αφαιρεί από την ταινία την δυνατότητα να πάρει μια πιο αληθοφανή και ίσως σκοτεινή τροπή και να ξεφύγει από τα τετριμμένα.    

 

Τα προγνωστικά.

Πολύ δύσκολα θα λάβει ένα εκ των βραβείων «Καλυτερης Ταινιας» και «Α’ Αντρικού Ρολου». Επίσης δύσκολα τα τεχνικά βραβεία, ίσως καταφέρει να φύγει με το βραβείο «Διασκευασμενου Σεναριου».    


 

Δείτε το Μέρος 1ο: «Η Επιστροφή (The Revenant)»

Δείτε το Μέρος 2ο: «Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight)»

Δείτε το Μέρος 3ο: «Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)» 

Δείτε το Μέρος 4ο: «Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου (Creed)»

Δείτε το Μέρος 5ο: «Το Κορίτσι από τη Δανία (The Danish Girl)»

Δείτε το Μέρος 6ο: «Το Δωμάτιο - (Room)»

Δείτε το Μέρος 7ο: «Sicario: Ο Εκτελεστής»

Δείτε το Μέρος 8o: «Στηβ Τζομπς - Steve Jobs»

Δείτε το Μέρος 9o: «Carol»

Δείτε το Μέρος 10o: «Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)» 

Ψηφίστε εδώ τα δικά σας Όσκαρ!   


NEWSLETTER