Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 22:00

"Μείναν τα τραγούδια μόνα": Η Τάνια Τσανακλίδου στο Ηρώδειο

Γράφτηκε από την

Σε μία μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο, στις 5 Σεπτεμβρίου, η Τάνια Τσανακλίδου θα επαναλάβει τη μουσική παράσταση «Μείναν τα τραγούδια μόνα», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, τον Ιούλιο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαυρού.

Η Τάνια Τσανακλίδου, από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού, έχει μία εξίσου έντονη και διαρκή σχέση με το θέατρο. Στην παράσταση στο Ηρώδειο, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, θα παρουσιάσει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά, που συνδυάζει τις δύο μεγάλες αγάπες της, καθώς θα ερμηνεύσει μόνο τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο.

Όπως λέει η ίδια, «αυτό που κάνει μία θεατρική παράσταση μοναδική, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται, παρά μονάχα στο νου και την καρδιά μας. Κι έπειτα η μνήμη κάνει τις επιλογές της. Μπερδεύει πρόσωπα και ρόλους, γεμίζει τις σιωπές με προσωπικές ιστορίες. Ξεχνάμε πώς ακριβώς ήταν η πλοκή, γεμίζουν σκιές οι εικόνες. Ο χρόνος έχει παγώσει. Στιγμές μονάχα και εικόνες γεμάτες σκιές σε παλιές φωτογραφίες. Και ξαφνικά, ακούς ένα τραγούδι απο εκείνη την παράσταση, που αμυδρά θυμάσαι, και να την η Μελίνα ολοζώντανη, να ανεβαίνει την σκάλα απ' το υπόγειο στο φεγγάρι! Ξαναγυρνούν οι ηθοποιοί στους ρόλους τους και ξαναστήνεται η σκηνή. Μόνα τους, ολομόναχα τα τραγούδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ζωντανεύουν πρόσωπα μυθικά και ιστορίες, που ενα βράδυ κάτω απ' τ' άστρα εξομολογήθηκαν οι άνθρωποι στους θεούς τους».

Την Τάνια Τσανακλίδου θα συνοδεύσουν ο Τάκης Φαραζής, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ο Παναγιώτης Τσεβάς, ο Παρασκευάς Κίτσος και ο Τάσος Μισυρλής. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ενώ ο Παναγιώτης Πετρονικολός και ο Περικλής Μαθιέλλης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την επιμέλεια ήχου και φωτισμού, αντίστοιχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ