Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 19:58

Απαράδεκτο το τραγούδι του TUS «Βουλγάρες», σύμφωνα με τη ΓΓ Ισότητας

Γράφτηκε από την
Απαράδεκτο το τραγούδι του TUS «Βουλγάρες», σύμφωνα με τη ΓΓ Ισότητας

Την σφοδρή αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας προκάλεσε το τραγούδι του ράπερ TUS με τίτλο «Βουλγάρες».

Κατηγορεί τους δημιουργούς του τραγουδιού ότι παρουσιάζουν την παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών ως κανονική συμπεριφορά, «με την οποια μάλιστα μάλιστα βγάζεις πολλά λεφτά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η γγ Ισότητας σημειώνει: «Πρόσφατα ο ράπερ TUS κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο "Βουλγάρες", στο οποίο παρουσιάζεται η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!»

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική! Η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση συνιστά μορφή του οργανωμένου εγκλήματος, από την οποία πράγματι βγάζουν πολλά λεφτά οι εγκληματίες. Για το σκοπό αυτό, δε διστάζουν να κακοποιούν βάναυσα τα θύματά τους είτε σωματικά, είτε ψυχικά, είτε πνευματικά με στόχο την πλήρη ταπείνωση, χειραγώγηση και υποτέλειά τους.

Τα συνήθη θύματα είναι νέες γυναίκες, αλλά και παιδιά που η φτώχεια, η ανεργία και η απελπισία που βιώνουν στις χώρες προέλευσής τους, τα καθιστά ευάλωτα στην εξαπάτηση με δόλο μία καλύτερη ζωή. Αυτό που στη πραγματικότητα βρίσκουν είναι βία, εκμετάλλευση και ναρκωτικά...

Όλη αυτή η αθλιότητα αποκρύπτεται τόσο από το τραγούδι όσο και από το video clip που το συνοδεύει. Αντίθετα, προβάλλει ως κανονική, άνετη, αστεία μία συμπεριφορά που ουσιαστικά εκπαιδεύει το νεαρό ακροατήριό του ότι όλα πωλούνται κι αγοράζονται, ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εμπιστεύεται ότι οι εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, διαφήμισης, επικοινωνίας κλπ θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις αυτορρύθμισης κι αυτοδέσμευσης που απορρέουν από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους και το απαράδεκτο αυτό τραγούδι είτε θα αποσυρθεί άμεσα είτε θα βρει τη θέση που του αξίζει: στα αζήτητα!»

Το επίμαχο τραγούδι

Πηγή: in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER