Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 09:55

Εκατό τσιγγάνικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη

Γράφτηκε από την
Εκατό τσιγγάνικα βιολιά κάτω από την Ακρόπολη

Κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο, έρχεται να παίξει η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα από τη Βουδαπέστη στις 8 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο, όπως γνωρίζουν οι δεξιοτέχνες τσιγγάνοι.

«100 τσιγγάνικα βιολιά» είναι ο τίτλος της παράστασης με 100 μουσικούς σε αυτοσχεδιασμό, με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.

Το όνομα της ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα» και συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας: 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα. Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Λεντβάι Κόσκι, κι ανάμεσα στους δεξιοτέχνες, ο Όσκαρ Οκρος, ο καλύτερος μουσικός του κυμβάλου στον κόσμο. Η ορχήστρα αναμειγνύει την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της Ουγγαρίας με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Szaztagu Ciganyzenekar

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER