Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 15:19

Συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου για την ενίσχυση των προσφύγων

Γράφτηκε από την
Συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου για την ενίσχυση των προσφύγων

Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898 - 1956), ετοίμασε για την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, (ώρα έναρξης 20:30) το αφιέρωμα: «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του».

Το αφιέρωμα επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900 - 1950) και στον Χανς Άισλερ (1898 -1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος Γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης. Θα ακουστούν ορχηστρικά έργα αλλά και τραγούδια που θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος, Μάιρα Μηλολιδάκη και ο βαρύτονος, Θοδωρής Βουτσικάκης. Μαζί τους, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 και της δράσης «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες» που συντονίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (23 - 25 Σεπτεμβρίου), θα διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τη Σουίτα από την όπερα «Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», τη Σουίτα από την «Όπερα της πεντάρας» καθώς και τραγούδια από το ίδιο έργο, αποσπάσματα από τα έργα «Ηappy End» και «Βερολινέζικο ρέκβιεμ» και συνθέσεις για φωνή και πιάνο του Κουρτ Βάιλ.

Η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει επίσης τη «Μικρή συμφωνία» του Χανς Άισλερ και αποσπάσματα από τις χολυγουντιανές ελεγείες του ίδιου συνθέτη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ που έχουν πει κατά καιρούς σημαντικές καλλιτέχνιδες όπως η Λόττε Λένυα, η Τερέζα Στράτας ή η Ούτε Λέμπερ: το «September Song» (στίχοι Μάξουελ Άντερσον), το «Youkali» (στίχοι Ροζέ Φερναί) και το «Surabaya Johnny» (στίχοι Μπέρτολτ Μπρεχτ).

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER