Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 16:42

Ερευνητής προσφέρει στον Δήμο Ρεθύμνου συλλογή χιλιάδων σπάνιων απολιθωμάτων

Γράφτηκε από την
Ερευνητής προσφέρει στον Δήμο Ρεθύμνου συλλογή χιλιάδων σπάνιων απολιθωμάτων

Από την περασμένη Τετάρτη εκτίθεται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου ένα μέρος της συλλογής του κ. Πασχάλη Ζησίου από αμμωνίτες και αχινούς.

Πρόθυμος να χαρίσει  στον Δήμο Ρεθύμνου μια συλλογή από χιλιάδες απολιθώματα, τα οποία προέρχονται από ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ερευνητές και συλλέκτες απολιθωμάτων, ο κ. Πασχάλης Ζησίου, ο οποίος κατάγεται από την Ξάνθη και κατοικεί μόνιμα στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ήδη, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr από την περασμένη Τετάρτη εκτίθεται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου ένα μέρος της συλλογής του από αμμωνίτες και αχινούς, το οποίο χάρισε στον άμισθο επιμελητή του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου – Γουλανδρή κ. Βασίλειο Σιμιτζή και ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε στην προσωρινή έκθεση του στην αίθουσα του μουσείου στο Τέμενος του Μασταμπά.

Η συλλογή περιλαμβάνει απολιθώματα από την βόρεια Ευρώπη, την Επίδαυρο και την Κρήτη, προβάλλονται σε δύο ειδικές βιτρίνες και αποτελούν δείγμα της σπουδαίας συλλογής του κ. Ζησίου, ο οποίος αγαπά ιδιαίτερα το Ρέθυμνο και επιθυμεί να χαρίσει χιλιάδες απολιθώματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος στην πόλη για να αποτελέσουν μόνιμη Δημοτική συλλογή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ζησίου δήλωσε στην εφημερίδα Ρέθεμνος, ότι «επιθυμία μας είναι να χαρίσουμε όλη μας την συλλογή στον Δήμο Ρεθύμνου και ευχόμαστε ο Δήμος να μας βοηθήσει, να κάνει ένα Δημοτικό Μουσείο Παλαιοντολογίας και να φιλοξενήσει όλα τα απολιθώματα που έχω μαζέψει από ολόκληρη την Ευρώπη.»

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER