Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 21:17

Τριμελής εκτελεστική επιτροπή αναλαμβάνει την διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη

Γράφτηκε από την
Τριμελής εκτελεστική επιτροπή αναλαμβάνει την διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη

 

Τριμελής εκτελεστική επιτροπή θα αναλάβει τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, κατά την μεταβατική περίοδο και μέχρι την τοποθέτηση ενός νέου διευθυντή, με πρωταρχικούς στόχους την οικονομική του σταθερότητα και την ενδυνάμωση της μουσειακής του αποστολής, σύμφωνα με απόφαση της διοικητικής επιτροπής του μουσείου.

Την εκτελεστική επιτροπή αποτελούν ο Γιώργης Μαγγίνης (αρχαιολόγος), ο Χάρης Σιαμπάνης, (οικονομολόγος, διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Μουσείου Μπενάκη) και η Ειρήνη Γερουλάνου (μουσειολόγος, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη ).

Κύριες αρμοδιότητες της εκτελεστικής επιτροπής είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη και οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού του μουσείου, η συστηματοποίηση και ανάπτυξη των συλλογών του, ο μουσειακός προγραμματισμός (ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκθέσεις, εκδόσεις, κ.λπ.) στο πλαίσιο ενός αυστηρού προϋπολογισμού, η δημόσια εικόνα του μουσείου σε άμεση και συνεχή επαφή, τόσο με τις αρχές, την κοινωνία, τους υποστηρικτές του Ιδρύματος, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση των υπηρεσιών και των λειτουργιών του, η αναζήτηση πόρων και η εισήγηση κάθε μέτρου που αποσκοπεί στον εξορθολογισμό - ισοσκελισμό των οικονομικών του, καθώς και η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του οργανισμού.

Τέλος, όπως ενημερώνει το Μουσείο Μπενάκη σε σχετική ανακοίνωση του, η διοικητική επιτροπή του Μουσείου, έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την πλήρωση της κενής θέση του διευθυντή του.

Ποια είναι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής

Ακολουθούν τα βιογραφικά των μελών της εκτελεστικής επιτροπής:

Ο Γιώργης Μαγγίνης (γεν. 1971), είναι διδάκτωρ αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης και επίτιμος εταίρος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει διδάξει ιστορία της βυζαντινής, ισλαμικής και κινεζικής τέχνης στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου (SOAS, Courtauld), του Εδιμβούργου και αλλού. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο κι έχει εργαστεί στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης μουσείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2010 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, όπου το περασμένο καλοκαίρι επιμελήθηκε την έκθεση «Κεραμική από την Κίνα». Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και δύο βιβλία: Mount Sinai: A History of Travellers and Pilgrims και China Rediscovered: The Benaki Museum Collection of Chinese Ceramics.

Ο Χάρης Σιαμπάνης (γεν. 1982), είναι ο Οικονομικός & Επιχειρησιακός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, υπεύθυνος για την εποπτεία όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του μουσείου, καθώς και για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς του. Βρίσκεται στο μουσείο από τον Μάιο του 2012. Πριν ενταχθεί στο ίδρυμα, εργάσθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην πολυεθνική εταιρεία ″The Boston Consulting Group″, όπου συμμετείχε σε διάφορα projects, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση σε οικονομικές αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις & εξαγορές και στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρήσεων. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και κατέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο με πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.

Η Ειρήνη Γερουλάνου (γεν. 1960) εργάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από το 1984 ως βοηθός του διευθυντή Άγγελου Δεληβορριά. Από το 1997 είναι αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και από το 2016, μέλος της διοικητικής του επιτροπής. Σπούδασε Ιστορία στο Deree College και Μουσειολογία (μεταπτυχιακές σπουδές) στο Leicester University της Αγγλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER