Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 13:25

Δράσεις φιλαναγνωσίας για μαθητές θα υλοποιήσει ο δήμος Πλατανιά

Γράφτηκε από την
Δράσεις φιλαναγνωσίας για μαθητές θα υλοποιήσει ο δήμος Πλατανιά

 

Δύο δράσεις φιλαναγνωσίας που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικών σχολείων της περιοχής θα υλοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για προώθηση και διάδοση της παιδικής φιλαναγνωσίας.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Χανίων Μαργαρίτα Γερούκη, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου και στο δημοτικό σχολείο Βουκολιών, με προσκεκλημένο τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο μπαμπάς μου… ο ήρωας μου».

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και «μιλάει» για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη. «Μέσω των εν λόγω δράσεων, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για ένα σημαντικό θέμα όπως αυτός της υιοθεσίας και τον ρόλο της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την αξία των οικογενειακών δεσμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER