Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 14:47

Τα βραβεία στο 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Γράφτηκε από την
Τα βραβεία στο 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, με την απονομή των βραβείων, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε από την κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης, ο μαέστρος, σολίστας και μελετητής της ελληνικής μουσικής, Βύρωνας Φιδετζής, ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Παύλος Βησσαρίου. Τα βραβεία όπως ανακοινώθηκαν επίσημα έχουν ως εξής:

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στο έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου - Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. "Δημήτρης Βικέλλας" Δήμου Κηφισιάς.

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στο έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Βραβείο Επιλογής Κειμένου

Απονέμεται ομόφωνα στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος 'Ανδρου

Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου

Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Μιχάλη Τσικαλάκη που ερμήνευσε το ρόλο του Κουτρούλη στο έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου - Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. "Δημήτρης Βικέλλας" Δήμου Κηφισιάς.

Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

Απονέμεται ομόφωνα στην Μαρία Δαλδαβάνη που ερμήνευσε το ρόλο της Μώντ στο έργο «Χάρολντ και Μώντ» του Κ. Χίγκινς που παρουσίασε ο Σύλλογος Ορχομενού «Οιπότες του θεάτρου».

Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου

Απονέμεται ομόφωνα στον Στάθη Τσιγάνη που ερμήνευσε το ρόλο του Γκόμπελ στο έργο «Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου

Απονέμεται ομόφωνα στην Βιβή Ζαφείρη που ερμήνευσε το ρόλο της Παραμάνας στο έργο «Δόνια Ροζίτα» του Λόρκα που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης.

Βραβείο Σκηνογραφίας

Απονέμεται ομόφωνα στους σκηνογράφους Ασημάκη Στρατόγιαννη και Βασίλης Ρουτζομάνη για το έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Βραβείο Ενδυματολογίας

Απονέμεται στην ενδυματολόγο Ριντ Θεώνη για το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος 'Ανδρου.

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

Απονέμεται ομόφωνα (και ως μοναδική υποψηφιότητα) στον Δημήτρη Λέκκα για την μουσική σύνθεση του έργου «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου - Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. "Δημήτρης Βικέλλας" Δήμου Κηφισιάς.

Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας

Απονέμεται (ως μοναδική υποψηφιότητα) στον Μιλτιάδη Παπλά για την μουσική επιμέλεια του έργου «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Βραβείο Χορογραφίας - Κίνησης

Απονέμεται ομόφωνα (και ως μοναδική υποψηφιότητα) στην 'Αννα Ανυφαντάκη για την χορογραφία του έργου «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου - Ρίζου Ραγκαβή που παρουσίασε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ν.Π.Δ.Δ. "Δημήτρης Βικέλλας" Δήμου Κηφισιάς.

Έπαινοι (ομόφωνα):

1) Στην κ. Ρίτα Στρατίκη για τον ρόλο της κ. Σιρέλι στο έργο «Έτσι είναι … αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλλο που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Σκηνή Λάρισας «Ανδρέας Τσατσαρής»

2) Στον Οδυσσέα Γκοτζαμάνη για τον ρόλο του Μπλαντ στο έργο «Ψέμα στο ψέμα» του Anthony Neilson που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

3) Στην Έφη Τζαβάρα για τον ρόλο της Νάνσυ Μαρς στο έργο «Χάρολντ και Μώντ» του Κ. Χίγκινς που παρουσίασε ο Σύλλογος Ορχομενού «Οιπότες του θεάτρου»

4) Στη Βιβή Γκίκα για τον ρόλο της Αγιόλα στο έργο «Δόνια Ροζίτα» του Λόρκα που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης

5) Στη Νίτσα Γεωργοπούλου για τον ρόλο της Ροζίτα στο έργο «Δόνια Ροζίτα» του Λόρκα που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης

6) Στην Σταματία Κατσιώτου - Χλη για τον ρόλο της Καραγκιόζαινας στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος 'Ανδρου

7) Στον Γιώργο Μαλταμπέ για τον ρόλο του Κολοκοτρώνη στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος 'Ανδρου

8) Στον Σταύρο Σολακάκη για τον ρόλο του Τυπάλδου στο έργο «Ποιος σκότωσε τον William» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

9) Στον Γιώργο Τικόπουλο για τον ρόλο του Ασημάκη στο έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσίασε ο Θεατρικός Όμιλος 'Ανδρου

Βραβείο Κοινού

Απονέμεται με ποσοστό 88,60% στη Θεατρική Ομάδα «Γραμμών Τέχνης» Πάτρας που παρουσίασε το έργο «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Η βραδιά άρχισε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε πως τα 33 χρόνια χαμηλώνουν τα φώτα τους κι απ΄ τη γρίλια της δημιουργίας φωτίζονται τα μάτια του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, μετά την απονομή των βραβείων, κήρυξε τη λήξη του εκφράζοντας παράλληλα, ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχία του, ενώ ευχήθηκε ο θεσμός αυτός να έχει ακόμα πιο δυναμική πορεία και συνέχεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER